Головна » 2019 » Червень » 4 » Представники освітніх центрів «Донбас-Україна» обговорили особливості вступної кампанії 2019 року
16:02
Представники освітніх центрів «Донбас-Україна» обговорили особливості вступної кампанії 2019 року

3 червня розпочав роботу освітній центр «Донбас-Україна» Маріупольського державного університету. Разом із загальноосвітньою школою №52 центр допомагатиме абітурієнтам, які проживають на лінії зіткнення і на тимчасово окупованих територіях Донбасу, вступати за спрощеною процедурою: без сертифікату ЗНО, українського паспорту й атестату.

Сьогодні у вільному просторі «Халабуда» з нагоди старту вступної кампанії для абітурієнтів зі Сходу України відбувся прес-ланч «Особливості вступної кампанії 2019 для абітурієнтів з непідконтрольних Уряду України територій Донецької і Луганської областей та територій вздовж «лінії розмежування». Захід організований з ініціативи громадської організації «Фонд «Відкрита політика» і Донецької облдержадміністрації за підтримки ЮНІСЕФ.


Серед учасників прес-ланчу були представники державної влади, громадськості, освітяни, студенти й абітурієнти. На початку заходу присутніх привітали начальник головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович та виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова.


За підтримку діяльності центрів і можливість об'єднати зусилля задля залучення абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донеччини ініціаторам заходу подякував керівник центру «Донбас-Україна» МДУ В'ячеслав Кудлай.


Організатори прес-ланчу розповіли про освітні можливості у регіоні, зокрема для жителів тимчасово непідконтрольних територій і територій вздовж «лінії розмежування», повідомили дедлайн подачі документів через центри «Донбас-Україна» і презентували соціальний ролик для абітурієнтів. Студенти, які вступали через освітні центри «Донбас-Україна», поділилися з присутніми своїм досвідом і зазначили, що українці мають залишатися навчатися і працювати в Україні. 


Відеотрансляція заходу


За три роки роботи через освітній центр «Донбас-Україна» до МДУ вступило майже 200 студентів.
 

Центр допоміг мені вступити на бюджет за спрощеною процедурою. Я обрав спеціальність «Право», тому що хотів бути юридично грамотним, щоб зробити свій внесок у розвиток держави,


–  студент МДУ Ілля (м. Макіївка).

 

Я обрала навчання в Україні, тому що тут є перспективи на майбутнє і можливість отримати якісну освіту. Освітній центр «Донбас-Україна» допоміг мені практично усім – від звичайної консультації до вибору спеціальності. Обрала я спеціальність «Переклад (італійська)», адже давно хотіла вивчити цю мову,


–  студентка МДУ Тетяна (с. Шевченко, Новоазовський район).


Читайте також: Вступ – 2019: МДУ відкриває нові бакалаврські програми

Переглядів: 998 | Додав: Press2