Головна » 2019 » Жовтень » 30 » Про екологію італійською мовою: у МДУ відбулася прем’єра еко-вистави
11:39
Про екологію італійською мовою: у МДУ відбулася прем’єра еко-вистави

У рамках ХІХ Тижня італійської мови в світі 29 жовтня у Маріупольському державному університеті відбулася прем’єра студентської еко-вистави «Il cestino dimenticаto» («Забута урна») за п'єсою Франко Дзаффанеллі.

Захід підготували студенти факультету іноземних мов, що вивчають італійську мову, під керівництвом викладачів кафедри італійської філології Таїсії Поклад та Аліни Грачової.


Акторами виступили Ольга Колодяжна, Олександра Крюкова, Владислав Радченко, Сергій Рашевський, Лариса-Радомира Ломакіна, Анастасія Янчева, Олена Івлева, Юлія Сугак, Поліна Щекочихіна та Крістіна Багаєва. Музичний супровід забезпечив Михайло Савін.


Герої історії закликали глядачів до відповідальності за збереження чистого довкілля і необхідності сортування сміття. Студенти наголосили, що іноді достатньо докласти трохи зусиль, аби навколишнє середовище виглядало більш охайний і доглянутим.


Окрім студентів і викладачів факультету, батьків і друзів студентів-акторів, прем'єру вистави відвідав Перший секретар, референт з питань зовнішньої та безпекової політики Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Даніель Рікко, який приїхав на Інвестиційний форум «Re: Think Invest in Ukraine». 


Пан Рікко розповів, що має італійське коріння, і тому зацікавився цим культурним заходом. Він відзначив, що завдяки студентам МДУ він на якийсь час ніби повернувся до Італії. Дипломата приємно вразив і той факт, що італійська мова популярна у Маріуполі, а в університеті її вже понад 10 років на високому рівні викладають як першу, другу і третю іноземну.


Читайте також: У МДУ завершився ХІХ Тиждень італійської мови у світі

Переглядів: 1102 | Додав: Press2