Головна » 2019 » Листопад » 6 » Німецькою про міграцію: студентка МДУ взяла участь у семінарі DAAD
13:56
Німецькою про міграцію: студентка МДУ взяла участь у семінарі DAAD

Студентка ІІ курсу спеціальності «Філологія. Мова і література (німецька)» Маріупольського державного університету Єлизавета Тобагулова відвідала семінар «Міграція – мати всіх проблем?» (Migration – die Mutter aller Probleme?). Захід організований Німецькою службою академічних обмінів (DAAD) і проходив на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. 

У семінарі взяли участь активісти з різних міст України: Києва, Львова, Сум, Кам'янець-Подільську, Ізмаїлу, Маріуполя. Загалом запрошення на захід отримали 20 осіб.


Семінар проводили лектори DAAD Джуліан Шорр і Карстен Грюнвальд. Під час дискусій учасники розглядали соціальні проблеми та проблеми міграції в Україні та Німеччині, їх різновиди й особливості: різницю між емігрантами та іммігрантами, кризу біженців, причини міграції, серед яких, зокрема, рівень життя, військове становище, бажання студентів отримати кращу освіту.
 

Для мене міграція – це зміна обстановки у зв'язку з різними обставинами життя. Є люди, які обирають цей шлях, але є ті, хто не має іншого вибору, наприклад, біженці – в такому випадку міграція стає втечею: людина має залишити свій дім, друзів через вагомі причини і приречена на життя в чужій країні, їй доводиться будувати своє життя з початку. До того ж, людині не гарантується безпечне життя в іншій країні, зараз можна спостерігати не зовсім доброзичливе ставлення до іноземців у країнах Європи. Ця тема є досить масштабною і актуальною. Завдяки цьому семінару я переконалася, що є люди, яким не байдужа ця проблема, і які щиро зацікавлені у її вирішенні,


Єлизавета Тобагулова


У рамках семінару учасники відвідали Чернівецький музей буковинської діаспори, де познайомилися з еміграційним рухом на Буковині, країнами найбільшого розселення української діаспори, творчістю визнаних митців буковинської діаспори.


Читайте також: У МДУ пройшла вікторина у рамках Тижнів Німеччини в Україні

Переглядів: 852 | Додав: Press2