Головна » 2019 » Листопад » 11 » Делегація МДУ взяла участь у Міжнародному інформаційному тижні Еразмус+
13:28
Делегація МДУ взяла участь у Міжнародному інформаційному тижні Еразмус+

Декан факультету іноземних мов Маріупольського державного університету, професор Олена Павленко та магістрантка спеціальності «Філологія. Мова і література (англійська)» Аліна Дегерменджи взяли участь у Міжнародному інформаційному тижні програми Європейського Союзу Еразмус+ (International Erasmus+ Mobility Day).

Заходи проходили з 4 по 8 листопада на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) та Міністерства освіти і науки України.


Експерти з питань міжнародної кредитної мобільності (ІСМ) ознайомили учасників з практиками ефективного впровадження проєктів ІСМ українськими та європейськими університетами, надали практичні інструкції та корисні поради з реалізації проєктів, рекомендації щодо пошуку партнерів, відбору учасників, підготовки угод на навчання і практики, мобільності науково-педагогічного персоналу і здобувачів вищої освіти, а також запропонували каталоги курсів за вибором та роз'яснили умови реєстрації на них. 


У рамках проведення заходів професор Олена Павленко поділилася досвідом впровадження проєктів міжнародної кредитної мобільності Маріупольським державним університетом спільно з університетами Греції і Кіпру: Афінським національним університет імені Каподистрії, Фракійським університетом імені Демокрита, Університетом Західної Македонії, Відкритим університетом Кіпру. Також вона розповіла про діючі проєкти Еразмус+: «Переосмислення регіональних досліджень: Балто-Чорноморський зв’язок» та «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм».


Студентка Аліна Дегерменджи поділася з іншими учасниками досвідом участі у молодіжному обміні «Потрійне "П" для соціальної інтеграції: помірне споживання, повторне використання, переробка». 


За словами Олени Павленко, участь у Міжнародному інформаційному тижні Еразмус+ сприяла знайомству з потенційними зарубіжними та була корисною з точки зору перспектив залучення університету до нових проєктів програми Еразмус+. 
 

Читайте також#ErasmusDays: викладачі та студенти МДУ приєдналися до світового флешмобу

Переглядів: 930 | Додав: Press