Головна » 2019 » Листопад » 4 » «Разом – ми єдині»: студентки МДУ стали волонтерками інклюзивного фестивалю
14:08
«Разом – ми єдині»: студентки МДУ стали волонтерками інклюзивного фестивалю

У добрих справ немає вихідних. Студентки Маріупольського державного університету Катерина Комарова, Ольга Колодяжна та Анастасія Гринько стали волонтерками Відкритого щорічного інклюзивного фестивалю творчості «Разом – ми єдині».

Студентки допомагали організаторам під час урочистого відкриття виставки декоративно-прикладного мистецтва «Вернісаж життя» і на гала-концерті фестивалю.


В обов’язки волонтерів входило розсаджувати людей у залі, спостерігати за гостями на випадок поганого самопочуття, надавати допомогу виступаючим перед виходом на сцену, а також вручати нагороди учасникам. 
 

Під час фестивалю волонтери також спробували себе у ролі сурдоперекладачів, виконавши кілька пісень жестовою мовою. Жестовій мові, толерантній лексиці та іншим корисним практикам студенток навчили на підготовчих заняттях з волонтерства, які проходили щосуботи протягом жовтня. 
 

Ми говорили про волонтерство та його роль для світової спільноти, про важливість інклюзії в сучасному суспільстві. Представники різних організацій людей з інвалідністю ділилися з нами своїм досвідом і давали практичні поради щодо роботи під час фестивалю,


– Ольга Колодяжна. 


Для студенток МДУ участь у фестивалі – не перший досвід волонтерства. Дівчата вже допомагали організаторам на міських заходах, але волонтерство під час інклюзивного фестивалю стало для них новим цікавим досвідом. 
 

Яскраві виступи конкурсантів довели, що всі вони – люди з безмежними творчими можливостями, і цей фестиваль необхідний нашому суспільству, аби побачити не лише їх таланти, а й надзвичайну силу духу, цілеспрямованість, уміння досягати успіху і радіти життю,


– Катерина Комарова. 

 

Читайте такожБудуємо Україну разом: студенти історичного факультету МДУ стали учасниками волонтерської програми

Світлини з офіційної сторінки фестивалю «Разом – ми єдині» у Facebook

Переглядів: 1006 | Додав: Press