Головна » 2019 » Грудень » 20 » Ректор МДУ Костянтин Балабанов нагороджений медаллю «Іван Франко» НАПН України
12:44
Ректор МДУ Костянтин Балабанов нагороджений медаллю «Іван Франко» НАПН України

Ректор Маріупольського державного університету, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов нагороджений медаллю «Іван Франко» НАПН України.

Почесну нагороду ректорові вручив президент НАПН України, академік Василь Кремень на загальних зборах академії. Він відзначив вагомий внесок Костянтина Васильовича у розвиток наукового потенціалу держави та зміцнення міжнародного авторитету української вищої школи. 


Маріупольський держуніверситет плідно співпрацює з НАПН України в рамках договору, підписаного у 2006 році. Академіки Національної академії педагогічних наук України читають лекції студентам університету і беруть участь у підготовці педагогічних кадрів, а викладачі МДУ захищають докторські дисертації в НАПН України. 


Крім того, спільно з академією університет регулярно проводить масштабні наукові форуми з актуальних питань науки та вищої освіти. Серед найбільш значущих – міжнародна конференція «Інтернаціоналізація вищої освіти України в умовах полікультурного світового простору: стан, проблеми, перспективи», яка проходила на базі МДУ в 2018 році і зібрала понад 380 учасників з 15 країн світу.


За словами Костянтина Балабанова, ця нагорода, як і всі інші, є визнанням заслуг усього дружного й авторитетного колективу МДУ, який успішно працює на благо розвитку вітчизняної освіти і науки.


Читайте також: Ректор МДУ Костянтин Балабанов нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня


Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ

Переглядів: 1147 | Додав: Прес-центр