Головна » 2019 » Березень » 26 » #СхідСортує: у МДУ збиратимуть відходи для вторинної переробки
14:14
#СхідСортує: у МДУ збиратимуть відходи для вторинної переробки

З ініціативи студентської ради Маріупольський державний університет став учасником проекту «#СхідСортує». В університеті були встановлені контейнери для організації роздільного збору відходів. Баки надала громадська організація «Добра воля» в рамках проекту «Зміцнення громадської довіри (UCBI II)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).  

Відтепер співробітники і студенти матимуть змогу сортувати відходи безпосередньо в університеті. Контейнери для використанного паперу, скла, металевих виробів та пластику вже встановлено на історичному факультеті, а незабаром вони з'являться на всіх факультетах.


Наприкінці січня т. в. о. голови студентської ради МДУ Лев Каверда відвідав екологічний тренінг проекту «ЕкоСхід». Разом із маріупольськими активістами він дізнався про успішні екопроекти Харківської області з роздільного збору сміття та утилізації небезпечних відходів. Будучи небайдужим, Лев долучився до вирішення екологічної проблеми у рідному місті.


У сучасному світі проблема накопичення відходів має особливо гострий характер, адже люди залишають після себе тонни сміття, розкладання якого триватиме протягом століть. Нераціональне використання природних ресурсів та накопичення промислового та побутового сміття може мати сумні наслідки у майбутньому. Екологи наголошують на необхідності грамотно утилізувати сміття, а ще краще – переробляти його, даючи вже використаній сировині друге життя.


Гроші, отримані від здачі на переробку вторинної сировини, студенти використають для реалізації інших екологічних проектів.


Читайте також: Студент МДУ став головним героєм документального фільму і відвідав Німеччину

Переглядів: 1373 | Додав: Press2