Головна » 2019 » Квітень » 17 » Співробітники МДУ звітували про реалізацію проекту Еразмус+ у Польщі
13:00
Співробітники МДУ звітували про реалізацію проекту Еразмус+ у Польщі

8-9 квітня в Університеті імені Адама Міцкевича у Познані (Польща) проходила робоча зустріч у рамках проекту Еразмус+ «Переосмислення регіональних студій: Балто-Чорноморський зв'язок». Проект фінансується Євросоюзом і реалізується провідними університетами України, Естонії, Польщі, Швеції та Литви, у тому числі Маріупольським державним університетом.

Обговорення поточних результатів реалізації проекту відбувалося за участі академічного координатора проекту від МДУ, доцента кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Сергія Пахоменка та членів ради з оцінки якості проекту: декана історичного факультету, професора Вікторії Лисак і магістрантки спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Олександри Рабчевської.


На початку зустрічі учасники представили звіт за півтора року дії проекту. У підготовці звітних матеріалів брали участь і представники МДУ. 


У рамках проекту викладачі українських та європейських університетів розробили англомовну магістерську програму «Балто-Чорноморські студії» у межах спеціальності «Міжнародні відносини, соціальні комунікації та регіональні студії». Вже з вересня 2019 року за цією програмою зможуть навчатися студенти Львівського національного університету імені Івана Франка. В українських університетах-партнерах студенти вивчатимуть окремі курси з розробленої програми. 


Викладачі кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики МДУ розробляють чотири англомовні курси: «Міграційні процеси і політика в Балто-Чорноморському регіоні», «Політика історичної пам’яті в Балто-Чорноморському регіоні», «Медіа, комунікації та інформаційні війни в Балто-Чорноморському регіоні», «Етнополітична динаміка країн Балто-Чорноморського регіону». Курс з етнополітики вже був протестований у 2018-2019 навчальному році. Його викладали доцент кафедри Сергій Пахоменко і старший викладач Анастасія Трофименко.


Нагадаємо, що завдяки участі у проекті Еразмус+ в університеті створений Центр Балто-Чорноморських регіональних студій, основним завданням якого є сприяння всебічному співробітництву МДУ, Маріуполя та України з країнами Балто-Чорноморського регіону.


Читайте також: Доцент МДУ Олена Пефтієва відвідала Афінський університет за програмою Erasmus+

 

Переглядів: 1126 | Додав: Press2