Головна » 2019 » Жовтень » 25 » Студенти-дошкільники МДУ відвідали виставку видатного скульптора-медальєра України
15:40
Студенти-дошкільники МДУ відвідали виставку видатного скульптора-медальєра України

Студенти IV курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Маріупольського державного університету під керівництвом доцента кафедри дошкільної освіти Ольги Березіної відвідали у Художньому музеї імені Куїнджі персональну виставку видатного українського скульптора-медальєра Юрія Шевякова.

Захід організовано у рамках вивчення дисциплін «Основи образотворчого мистецтва з методикою керівництва» і «Художня праця та основи дизайну».


На виставці студенти змогли збагатити знання із сучасного мистецького процесу в Україні, ознайомитися більш ніж зі 100 унікальними авторськими роботами з міді та бронзи, та поспілкуватися зі скульптором.


У ході екскурсії Юрій Шевяков поділився тонкощами творчої роботи, зокрема створенням моделі з пластиліну. Особливу увагу митець звернув на декілька своїх робіт, розкрив їх філософський зміст і поділився власним баченням світу через художній образ та композицію.  


Велике враження студенти отримали від знайомства з плакетками, у яких переплітаються філософія та образи, алегорії та метафори, витонченість та майстерність. Найбільш запам’яталися роботи «Вибір короля», «Повітряний поцілунок», «Пробки» на Георгіївській», «Душа втому відпускає». Студенти змогли по-справжньому доторкнутися до мистецтва та потримати у руках одну з робіт виставки «Якщо буде дозволено». 


Митець розповів про одну зі своїх плакеток «Ключі долі». Він порівняв отриману вищу освіту з ключем, який кожна людина може використати у своєму житті, а може просто тримати його у руках – мати можливість «відкрити ним двері», але ніколи не скористатись. 


Також чималий інтерес у студентів викликали медалі, присвячені не тільки видатним діячам та подіям, але й відображенню реалій сьогодення.


Читайте також: Студенти і викладачі МДУ відсвяткували Всеукраїнський день дошкілля

Переглядів: 923 | Додав: Press2