Головна » 2019 » Березень » 15 » Студенти МДУ декламували вірші німецькою на фонетичному конкурсі
17:06
Студенти МДУ декламували вірші німецькою на фонетичному конкурсі

15 березня у рамках Декади студентської науки на факультеті іноземних мов Маріупольського державного університету відбувся щорічний фонетичний конкурс для студентів спеціальностей «Мова і література (німецька)» та «Мова і література (англійська)». Захід організували старший викладач кафедри німецької та французької філології Марина Марченко та асистент кафедри Марина Яшкова.

Студенти змагалися у декламації віршів та в інших конкурсах, які передбачали гарну німецьку вимову. Члени журі, доцент кафедри німецької та французької філології Ніна Воєводіна і старший викладач Оксана Даниленко, враховували правильність, грамотність мови, чіткість артикуляції, вимову звуків. Також до уваги бралися артистизм та оригінальність декламації.


За підсумками конкурсу І місце посіла студентка 2 курсу спеціальності «Мова і література (німецька)» ЮліяКолмакова, яка прочитала вірш Людвига Уланда «Frühlingsglauben». ІІ місце розділили Ольга Монастирна, яка виступила з віршем Гейне «Ein Fichtenbaum», та Єлизавета Бадасен, яка обрала вірш Фридриха Рюкерта «Du bist ein Schatten am Tage». III місце посіла Дар’я Громова з віршем Гейне «Sie saßen und tranken am Teetisch».


У рамках конкурсу глядачі також мали змогу взяти участь у розважальних заходах та отримати солодкі призи. 

 

Читайте також: Студенти факультету іноземних мов МДУ змагалися у брейн-рингу за кубок декана

Переглядів: 1083 | Додав: Press