Головна » 2019 » Жовтень » 31 » «Жінки, мир, безпека»: представники ОБСЄ і студенти МДУ відзначили 19-ту річницю прийняття Резолюції 1325
14:25
«Жінки, мир, безпека»: представники ОБСЄ і студенти МДУ відзначили 19-ту річницю прийняття Резолюції 1325

31 жовтня представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні провели інформаційний захід для студентів Маріупольського державного університету, присвячений 19-ї річниці прийняття Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Це перша постанова Ради Безпеки, яка визнає важливість ролі жінок у запобіганні та врегулюванні конфліктів, встановлення стійкого миру. Також документ містить заклик до рівної та повноцінної участі жінок як активних агентів миру та безпеки.


Під час спілкування студенти і представники Місії обговорили зміст Резолюції та її значення для людства, а також обмінялися думками щодо ґендерної рівності у різних сферах життя. Не оминули увагою тему військових дій на Сході України та участі у них жінок. 
 

Такі зустрічі – це прекрасна можливість дізнатися про роботу міжнародної організації від людей, які працюють у ній. Мені було цікаво поспілкуватися з представниками ОБСЄ, почути їх думку щодо ролі жінки у суспільстві і важливості продовжувати урівнювати права жінок і чоловіків. Досвід обміну думками з представниками ОБСЄ є дуже корисним для майбутніх політологів і дипломатів,


– першокурсниця Софія Петрова. 


Учасники зустрічі отримали рекламну продукцію з логотипом ОБСЄ та буклети, які містять інформацію про роботу моніторингової місії в Україні і Резолюцію 1325, а також поради, як поводити себе у випадку виявлення підозрілого предмету. 
 

Читайте такожСтуденти МДУ – переможці гри від Представництва ЄС в Україні

Переглядів: 911 | Додав: Press