Головна » 2019 » Вересень » 27 » Студенти МДУ навчатимуться у літніх мовних таборах у Греції й отримуватимуть стипендії Фракійського університету
17:44
Студенти МДУ навчатимуться у літніх мовних таборах у Греції й отримуватимуть стипендії Фракійського університету

Цього тижня у Маріупольському державному університеті з візитом перебувала завідувач кафедри мови, літератури та культури країн Причорномор’я Фракійського університету імені Демокрита Марія Дімасі і викладач кафедри Ангеліка Музакіті.

У рамках програми академічної мобільності Еразмус+ викладачі грецького університету провели лекції для студентів факультету іноземних мов і факультету грецької філології та перекладу. Під час занять студенти дізналися про сучасні підходи у навчанні іноземних мов, ознайомилися з науковою та культурною діяльністю грецького вишу, зокрема, кафедри мови, літератури та культури країн Причорномор’я.


Результативними були переговори викладачів Фракійського університету імені Демокрита з ректором МДУ, професором, Почесним Генеральним консулом Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтином Балабановим і деканом факультету іноземних мов, професором Оленою Павленко. Досягнуті важливі домовленості про подальшу активну співпрацю в галузі викладання новогрецької та англійської мов, в тому числі спільне видання підручників з новогрецької мови.
 

Крім того, Марія Дімасі висловила намір сприяти залученню студентів Маріупольського держуніверситету до навчання в літніх мовних таборах у Греції, а також виділенню стипендій Фракійського університету імені Демокрита на навчання студентів у магістратурі МДУ. Також обговорювалася участь аспірантів (здобувачів рівня Phd) у програмах академічної мобільності на базі грецького університету. 


Читайте також: Всесвітньо відома філологиня Елені Гріва ознайомила студентів МДУ з інноваційними підходами до викладання мови

Переглядів: 1374 | Додав: Прес-центр