Головна » 2019 » Березень » 14 » Студенти МДУ переглянули документальний фільм про політв’язнів і зустрілися з Героєм України
11:36
Студенти МДУ переглянули документальний фільм про політв’язнів і зустрілися з Героєм України

13 березня у Маріупольському державному університеті пройшла презентація документального фільму «Бранці Кремля» і зустріч студентів із Героєм України, радником Міністра інформаційної політики Володимиром Жемчуговим. Захід організований у рамках освітнього проекту «Бранці Кремля», який реалізує Міністерство інформаційної політики України з метою національно-патріотичного виховання молоді. Він проходив за участі військовослужбовців і представників ЗМІ.

На початку зустрічі гостей і студентів привітав ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов. Із проектом «Бранці Кремля» присутніх ознайомив заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін. Він також розповів про «Білу книгу спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018», яка стала результатом багаторічного спостереження за тим, як російські спецслужби та політичні еліти маніпулюють інформаційним простором. У книзі потік дезінформації представлений у вигляді серіалу, де кожен розділ-«сезон» представляє складний комплекс ідей.
 

Читати Білу книгу
 


Володимир Жемчугов поділився зі студентами своїми спогадами про події 2014 року на Донбасі, розповів про партизанський рух на тимчасово окупованій території Луганщини і перебування у полоні. Герой України закликав молодь бути активної та небайдужою, а також цікавитися політикою, адже саме політики мають безпосередній вплив на життя людей і майбутнє держави.
 


Після виступу Володимира Жемчугова студенти переглянули кілька тематичних роликів і документальний фільм «Бранці Кремля», створений Мультимедійної платформою іномовлення України UATV за підтримки Міністерства інформполітики. Фільм заснований на розповідях людей, які стали жертвами політичних репресій. Як зазначив Дмитро Золотухін, на сьогодні щонайменше 67 українських громадян є політв’язнями Кремля. 


Міністерство інформаційної політики України передало до наукової бібліотеки МДУ книги, які висвітлюють події сучасної історії України, зокрема військове протистояння на Донбасі. Добірки літератури отримали також учасники заходу.


Читайте також: МДУ приєднався до Всеукраїнського заняття з пошуку фактів «Не віррр-перевіррр» 
 

Переглядів: 1133 | Додав: Press