Головна » 2019 » Березень » 21 » Студенти МДУ розповіли школярам про культурну спадщину етносів Приазов’я
16:26
Студенти МДУ розповіли школярам про культурну спадщину етносів Приазов’я

21 березня у рамках Декади студентської науки на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулося спільне засідання студентських наукових товариств «Парадигма» та «Контент», які  працюють на базі кафедри культурології та інформаційної діяльності. Студенти і школярі обговорили тему збереження культурної спадщини етнічних груп Приазов’я.

Засідання було організовано за сприяння департаменту освіти Маріупольської міської ради, Маріупольського міського ліцею, загальноосвітніх шкіл №№ 7, 18 та НВК «гімназія-школа» № 27.


На початку заходу присутніх привітали керівники СНТ – доцент кафедри культурології та інформаційної діяльності В’ячеслав Кудлай і старший викладач Любов Дабло.


Із доповіддю виступила доцент кафедри культурології та інформаційної діяльності Олена Манякіна, яка розповіла про архівні джерела з історії етносів північного Приазов’я. Разом з учасниками вона розглянула способи та можливості роботи з фондами державних архівів для дослідження традицій народів рідного краю. Студентка I курсу спеціальності «Культурологія» Аліна Пічахчи зосередила увагу на сучасних формах відтворення культури етносів міста.


З метою профорієнтації у рамках комп’ютерно-технологічної практики студентки II курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Любов Гула, Катерина Зарицька, Анастасія Москаленко, Марія Мазалова, Ганна Графова та Світлана Скрибченко провели бібліоквест учнів 8-11 класів. У розважальній формі студенти розповіли школярам про свою спеціальність, запропонувавши виконати низку завдань: відповісти на питання вікторини, розгадати кросворд, поміркувати над загадками та ребусами. За підсумками квесту перемогу здобула команда школи № 7.


Читайте також: «Виклики ХХІ століття»: студенти МДУ визначили глобальні наслідки загострення кризи у Венесуелі

Переглядів: 1109 | Додав: Press2