Головна » 2019 » Червень » 11 » Youth4Democracy: студенти МДУ взяли участь у програмі Агенції місцевої демократії у Маріуполі
15:00
Youth4Democracy: студенти МДУ взяли участь у програмі Агенції місцевої демократії у Маріуполі

Студенти Маріупольського державного університету стали учасниками програми «Youth4Democracy» від Агенції місцевої демократії у Маріуполі та ГО «Маріупольська спілка молоді».

Програма мала на меті навчання молоді європейським практикам громадської участі у процесах прийняття політичних рішень і залучення її до розвитку громади. Загалом до програми «Youth4Democracy» були відібрані 20 студентів закладів вищої освіти Маріуполя, 13 із них – студенти Маріупольського держуніверситету.


Протягом чотирьох тижнів, з 13 травня по 7 червня, молодь навчалася принципам ведення діалогу в громаді, європейським стандартам у просуванні прав людини, вивчала кращі практики громадської участі у процесі прийняття рішень на місцевому рівні, дискутувала про майбутнє України і Маріуполя у контексті глобального порядку денного. Також учасники програми отримали і вдосконалили навички проектного менеджменту у сфері розвитку місцевої демократії.


Під час занять студенти змогли отримати поради та поспілкуватися з громадськими діячами Маріуполя, представниками міської ради, а також інтернами Агенції місцевої демократії з італійського міста Віченца, які розповіли про те, що чекає на учасників програми, які пройдуть відбір до інтернатури Агенції у Маріуполі.
 

На тренінгах ми дізналися, що таке демократія, як кожен може проявити себе у тому чи іншому проекті, вплинути на розвиток Маріуполя і поліпшити наше місто. Найцікавіше було те, що приходили люди, які не просто знайомі з матеріалом у теорії, а дійсно стикалися з реалізацією проектів, і давали поради, виходячи зі свого досвіду. Я дуже рада, що стала учасницею програми «Youth4Democracy». Це незабутній досвід. Якщо такий проект проводитимуть знову, я рекомендую всім подати заявку і сподіватися потрапити на такі тренінги,


– студентка факультету грецької філології та перекладу Ольга Гайдарова.


Завершальним етапом програми стала розробка і реалізація двох проектів – «Не бійся сказати» та «З Європою в серці». Учасники самостійно визначилися з темою, форматом і змістом проектів.
 

Студенти, які розробляли проект «Не бійся сказати» зняли соціальний відеоролик про важливість говорити про свої проблеми і не соромитися звертатися за професійною психологічною допомогою. Метою проекту «З Європою в серці» стала популяризація европейських цінностей серед молоді Маріуполя, адже на сьогоднішній день Україна знаходиться на шляху демократичних перетворень. Для цього студенти провели ворк-шоп – розповіли про 17 цілей сталого розвитку й обговорили важливі питання для Маріуполя і жителів міста.

Участь у цій програмі дала змогу зрозуміти, що змінювати місто можемо й ми, прості люди – мешканці цього міста. Найважливішим випробуванням для нас стала реалізація проекту, але позитивні відгуки та посмішки щасливих хлопців та дівчат після заходу стали найціннішою нагородою,


– студентка факультету іноземних мов Марія Реуцька.


Після успішного проходження програми всі учасники отримали сертифікати.

 

Читайте такожВчені та студентки МДУ відвідали Український жіночий конгрес у Маріуполі

Переглядів: 952 | Додав: Press