Головна » 2019 » Березень » 27 » Студенти МДУ зустрілися зі знімальною групою фільму «Сквот32»
09:45
Студенти МДУ зустрілися зі знімальною групою фільму «Сквот32»

26 березня у Палаці культури «Чайка» відбулася мотиваційна зустріч знімальної групи українського молодіжного фільму «Сквот32» з молоддю міста, яку відвідали і студенти Маріупольського державного університету.  

Спікерами на зустрічі виступили продюсер фільму «Сквот32» Андрій Єрмак, сценарист Богдан Панкрухін, креативний продюсер Анна Александрович-Самініна й актор Денис Михальченко. Гості розповіли молоді про свій життєвий шлях, підліткові захоплення, які привели їх до професії, свій вклад у створення кінострічки та віру у майбутнє України.


Під час зустрічі школярам і студентам показали фрагменти фільму «Сквот32». Маріупольська молодь однією з перших познайомилася з кінострічкою. «Сквот32» розповідає про життя сучасної української молоді. За сюжетом звичайна дівчина, яка має розмірене життя і мріє бути фотографом, випадково потрапляє до старого київського будинку (сквоту), який заселили творчі особистості (художники, музиканти, танцюристи) – представники субкультури сквотерів. Після цієї зустрічі життя дівчини змінюється назавжди. Сквот, який показаний у фільмі повністю наповнений атмосферою свободи і самовираження, а також елементами хіп-хоп культури: репом, графіті, брейкінгом і діджеїнгом. 

Ідея фільму з’явилася, коли мені на очі потрапив твір Люко Дашвар, пов’язаний з домом, який знаходиться у Києві, на вулиці Гоголівській, 32. Мене зачипила історія цього будинку, і саме тоді з’явилася ідея фільму <...> зробити світлу історію, яка все ж дає надію. Ми досить довго працювали над остаточним сценарієм <...>, та у результаті вийшло те, що мені подобається, за що не соромно і з чим ми приїхали сюди, до Маріуполя,  


– Андрій Єрмак.

Спілкування у форматі питання-відповідь продемонструвало, що молодь зацікавилася фільмом, процесом зйомок, проблемами, з якими спікери стикалися на своєму творчому шляху. Школярі питали професійних порад, зокрема, як правильно реагувати на критику своїх творів. Студенти МДУ запитували про те, як справлятися з творчою кризою, яка інколи трапляється у житті кожного митця; чим загрожує суспільству бажання українських кіностудій збагатитися, а не донести щось дійсно важливе; які фільми для перегляду спікери порадили б українській молоді. 


Наприкінці зустрічі продюсер фільму зробив оголошення щодо конкурсу, організованого з нагоди прем'єри стрічки «Сквот32». Для участі у конкурсі потрібно розмістити у соцмережі Instagram фото або відео на фоні зруйнованої або старовинної будівлі чи пам'ятки архітектури з хештегом #відкрийСквот32, вказавши історичне значення цього об'єкту, а також підписатися на сторінку фільму. Переможці конкурсу отримають два запрошення на прем'єру фільму в Києві з оплатою проїзду, проживання та вечері в одному з ресторанів столиці.

 

Читайте такожСтудент МДУ став головним героєм документального фільму і відвідав Німеччину

Переглядів: 995 | Додав: Press