Головна » 2019 » Березень » 20 » «Виклики ХХІ століття»: студенти МДУ визначили глобальні наслідки загострення кризи у Венесуелі
15:52
«Виклики ХХІ століття»: студенти МДУ визначили глобальні наслідки загострення кризи у Венесуелі

20 березня у рамках Декади студентської науки у Маріупольському державному університеті пройшло засідання Диспут-клубу «Виклики ХХІ століття». Студенти спеціальностей «Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації» і «Політологія» обговорили проблеми політичного та економічного колапсу у Венесуелі.

Венесуела переживає гостру продовольчу, економічну та фінансову кризу, а також занурена у внутрішньополітичні чвари між різними політичними партіями та групами впливу. Коріннями проблеми у Венесуелі сягають ще часів президентства Уго Чавеса, оскільки з його приходом до влади покращилася ситуація із розподіленням прибутків від нафтової галузі, яка була і лишається фундаментом венесуельської економіки. Саме залежність Венесуели від нафти є основою більшості проблем, пов’язаних з визріванням нинішньої кризи – падіння світових цін на нафту у 2014 році тільки поглибило її.


Керівник СНТ, доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Ніна Гаврилова окреслила сучасну розстановку сил в латиноамериканському регіоні, після чого разом зі студентами визначила головні регіональні та глобальні загрози у разі загострення політичної та економічної кризи у Венесуелі. Серед глобальних загроз, зокрема, збільшення потоку нелегальної міграції у сусідні країни, наркотрафіку, випадків торгівлі людьми, перерозподіл сфер впливу у регіоні.
 

Демократичному вирішенню політичної кризи у Венесуелі сприятиме проведення чесних та прозорих виборів президента, 


– Ніна Гаврилова.


Змістовну доповідь про підґрунтя економічної та продовольчої кризи у Венесуелі підготувала магістрант спеціальності «Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації» Олександра Рабчевська. Експортоорієнтована, сировинна економіка держави не може бути основою для самостійної, незалежної політики як на міжнародній арені, так і всередині країни.


У свою чергу, студентка III курсу спеціальності «Політологія» Катерина Чульська розкрила причини політичної нестабільності, розколу населення та, як наслідок, двовладдя в країні. Як зазначила Катерина, саме політична необізнаність могла призвести до тієї патової ситуації, яку можна спостерігати сьогодні у Венесуелі.


Систематичне проведення засідань Диспут-клубу стимулює студентів цікавитися політичними, економічними, соціальними, культурними, релігійними процесами, що відбуваються у світі, досліджувати їхнію взаємозалежність та взаємовплив.


Читайте також: Члени студентського наукового товариства «Lex&us» обговорили нормативно-правове регулювання передвиборної агітації

Переглядів: 1041 | Додав: Press