Головна » 2019 » Листопад » 20 » Студенти-консультанти Юридичної клініки МДУ відвідали тренінг «Захист прав внутрішньо переміщених осіб»
15:45
Студенти-консультанти Юридичної клініки МДУ відвідали тренінг «Захист прав внутрішньо переміщених осіб»

20 листопада на базі Маріупольського державного університету відбувся тренінг для студентів юридичних клінік Донецької та Запорізької областей «Захист прав внутрішньо переміщених осіб». Захід організували Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях і Норвезька рада у справах біженців.

У тренінгу взяли участь студенти II-III курсів спеціальності «Право», які є консультантами Юридичної клініки МДУ. 


Директор Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко окреслив часті проблеми, з якими клєнти звертаються за правовою допомогою, і наголосив на важливості розвитку навичок спілкування для майбутніх фахівців-правників. Детальніше про ефективну комунікацію та управління емоціями розповіла заступник директора центру Оксана Савицька.


З основними завданнями та результатами діяльності Норвезької ради у справах біженців студентів ознайомив її представник Дмитро Потоцький. Також серед спікерів були провідний юрист Норвезької ради Любов Лисенко, яка окреслила питання правової допомоги в реалізації прав внутрішньо переміщених осіб. Студенти дізналися, як здійснюється процес оформлення та поновлення документів, реєстрація актів цивільного стану та захист прав ВПО на соціальне та пенсійне забезпечення. 


Тренінг завершився обговоренням проблемних питань, пов'язаних із захистом прав внутрішьно переміщених осіб, та шляхів їх вирішення.
 

Корисні ресурси:

Довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid»

Дистанційні курси з БВПД


Читайте також: У МДУ проходить акредитаційна експертиза освітньої програми «Публічне управління та адміністрування»

Переглядів: 1005 | Додав: Press2