Головна » 2019 » Вересень » 20 » Студенти-правники МДУ відвідали Донецький апеляційний суд
15:07
Студенти-правники МДУ відвідали Донецький апеляційний суд

20 вересня студенти спеціальності «Право» Маріупольського державного університету відвідали День відкритих дверей у Донецькому апеляційному суді. Захід був організований у рамках Меморандуму про взаємодію та співробітництво з метою підвищення правової культури молоді та виховання поваги до суду.

На початку заходу студентів привітав заступник голови суду Ростіслав Гєрцик. Він ознайомив молодь зі структурою та умовами роботи апеляційного суду, а також нововведеннями, пов’язаними з реформою судової галузі, зокрема підсистемою «Електронний суд». Скориставшись унікальною нагодою, студенти запитали в Ростіслава Гєрцика, який відсоток справ не приймається до розгляду з об’єктивних причин та яких справ на розгляді більше  кримінальних чи цивільних.


Ознайомчу екскурсію будівлею суду для молоді провели заступник керівника апарату суду Ірина Фінагіна та начальник відділу по взаємодії зі ЗМІ, випускниця МДУ Аліна Борисенко. Студенти побачили, як працююють відділ служби судових розпорядників, відділ документообігу та організаційного забезпечення (канцелярія) та інші структурні підрозділи, оглянули кімнати для адвокатів та прокурорів, архів суду та конвойне приміщення, дізналися про особливості реєстрації та сканування справ, інклюзивну доступність суду. З-поміж іншого Аліна Борисенко зауважила, що в Донецькому апеляційному суді працює більше 20 випускників МДУ


Подібні заходи стануть традиційними, зокрема, в майбутньому планується організувати екскурсію для студентів-журналістів. 


Читайте також: Студентам МДУ розповіли про умови проходження практики та працевлаштування в банку

Фото прес-служби Донецького апеляційного суду

Переглядів: 1132 | Додав: Прес-центр