Головна » 2019 » Вересень » 25 » Студенти-журналісти МДУ провели круглий стіл до 90-річчя правозахисниці Алли Горської
15:19
Студенти-журналісти МДУ провели круглий стіл до 90-річчя правозахисниці Алли Горської

25 вересня на базі прес-клубу кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету пройшов круглий стіл «Маріупольський період у житті дисидентки та правозахисниці Алли Горської» на честь пам’ятної дати – 90-річчя з дня народження української художниці та однієї з найяскравіших творчих особистостей покоління шестидесятників.

Круглий стіл відкрила доцент кафедри соціальних комунікацій Олена Мельникова-Курганова. Вона розповіла студентам про особливості публіцистики у листах Алли Горської, зокрема полемічність, гостроту висловлювань, риторичні фігури та метафоричність.


У рамках вивчення спецкурсу «Дисидентські комунікації та альтернативні медіа» магістрантки спеціальності «Журналістика. Реклама та зв’язки з громадськістю» Тетяна Рак і Ганна Супрун підготували доповіді про художню творчість та мозаїки Алли Горської в стилі  українського авангарду, представлені в Маріуполі. 


Також студенти обговорили роль героїні Алли Горської у фільмі «Заборонений» про Василя Стуса. Майбутні журналісти відзначили велику роль художниці в боротьбі за українську мову та свободу творчості.


Читайте також: Mariupol Space for Trust: історики МДУ та поліцейські тестували гру «Меценат»

Переглядів: 965 | Додав: Press2