Головна » 2019 » Березень » 25 » Студенти-журналісти МДУ провели круглий стіл з нагоди роковин загибелі Героя України В’ячеслава Чорновола
16:16
Студенти-журналісти МДУ провели круглий стіл з нагоди роковин загибелі Героя України В’ячеслава Чорновола

25 березня у рамках прес-клубу кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету пройшов круглий стіл «Постать В’ячеслава Чорновола в історії української журналістики», приурочений до пам’ятної дати – 20-річчя з дня загибелі видатного українського державного діяча.

На початку заходу з доповіддю виступила старший викладач кафедри Олена Мельникова-Курганова. Вона розповіла студентам про журналістську діяльність В’ячеслава Чорновола у Маріуполі та продемонструвала копії газет з його публікаціями.


Студенти III курсу спеціальності «Журналістика» у своїх доповідях розкрили багатогранність постаті В’ячеслава Чорновола, його журналістську та редакторську діяльність, розглянули дисидентський період та самвидавний журнал «Український вісник». Також учасники круглого столу підготували виставку публікацій журналіста, яка представлена у прес-клубі. 


В’ячеслав Чорновіл – український політик, публіцист, літературний критик. Його десятитомне видання творів, підготовлене та упорядковане сестрою Валентиною Чорновіл, вивчається студентами-журналістами у рамках курсу «Публіцистика» та розглядається у дослідженнях з історії української журналістики молодими вченими.


Читайте також: У музеї МДУ відкрилася виставка на честь 65-ї річниці від дня народження археолога і краєзнавця Володимира Кульбаки

Переглядів: 920 | Додав: Press2