Головна » 2019 » Вересень » 11 » Студентка МДУ Анастасія Кузнецова вивчала німецьку в Літній школі міста Веймар
13:13
Студентка МДУ Анастасія Кузнецова вивчала німецьку в Літній школі міста Веймар

Протягом серпня студентка спеціальності «Філологія. Мова та література (німецька)» Маріупольського державного університету Анастасія Кузнецова проходила курс з німецької мови на базі Літньої школи у місті Веймар (Німеччина). Дівчина взяла участь у стажуванні завдяки стипендії Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Літня школа зібрала разом 400 студентів із різних країн світу. Молодь приїхала до Веймару на курс з німецької мови, а також курси з дизайну, урбаністики та архітектури у Веймарському університеті «Баухаус» (Bauhaus Universität Weimar).


Програма «Німецька мова у Веймарі» («Deutsch in Weimar») передбачала вдосконалення мови та занурення у культурне середовище міста і країни. Студентку МДУ зарахували до групи з високим рівнем володіння німецькою (С1.1). Як зазначає Анастасія, програма допомогла їй значно збагатити словниковий запас. Також курс сприяв поглибленню знань про історію Веймара і його культурної спадщини, зокрема, розгляду ролі великих жінок (Анни Амалії Брауншвейг,  Наталі фон Мільде та інших), які зробили свій внесок у розвиток міста. 
 

Веймар – святая святих німецької культури. У цьому місті 50 років жив Ґете, трохи менше – Шиллер, тут працював Бах. Дух мистецтва не покидає це місце і зараз. Веймар полюбився креативній молоді – архітекторам і дизайнерам. Неймовірне поєднання класицизму та модерну, кількості машин німецького автопрому і велосипедів, дозволяють мені назвати це місто – містом контрастів. І саме ця особливість припала мені до душі.


По приїзді до Веймару учасники отримали від організаторів путівник заходами, які можна було відвідати у серпні. За словами Анастасії, сумувати їм не довелося, адже на серпень випало день народження Ґете, фестиваль сучасних мистецтв – KunstFest Weimar і святкування 100-річниці заснування Баухаусу. 

З не менш важливих подій у моєму житті я можу згадати поїздку до Бухенвальду. Як би дивно це не звучало, але однією з причин, чому я хотіла потрапити саме на мовний курс у Веймарі – цей концтабір. Раніше мені вдалося відвідати концентраційний табір Берген-Бельзен на сусідній землі, і тепер я хотіла поглибити свої знання і, можливо, порівняти. Так, мене здолав інтерес. Адже кожен музейно-меморіальний комплекс несе свою історію і свої емоції, і це можна відчути тільки перебуваючи там.


У вільний від навчання час Анастасія Кузнецова знайомилися з Німеччиною.

Завдяки студентському квитку можна безкоштовно подорожувати всією Німеччиною, і це дуже круто. Чи не кожен день після екскурсій ми з подругами бігли на вокзал, щоб відвідати ще одне місто. Так я побувала у Єні, Ерфурті, Готті, Заафельді, Наамбурге, Рудольштате, Лейпцигу і в день від'їзду познайомилася з Берліном. Під час подібних подорожей я краще пізнаю людей і сама стаю більш відкритою і життєлюбною.


За підсумками навчання у Веймарі студентка МДУ підвищила свій рівень знання німецької мови з В2 до С1, отримавши відповідний сертифікат. Рівень С1 (компетентне володіння мовою) свідчить про можливість розуміти складні і великі художні тексти, простежуючи, зокрема, прихований зміст, а також вміння результативно використовувати мову у навчанні, суспільному та професійному житті.
 

Читайте такожСтудентка МДУ Ольга Мозалевська вдосконалювала знання мови у Німеччині

Переглядів: 1487 | Додав: Press