Головна » 2019 » Грудень » 13 » Студентка МДУ Кароліна Болховітіна вдосконалювала знання італійської мови в університеті Перуджі
16:34
Студентка МДУ Кароліна Болховітіна вдосконалювала знання італійської мови в університеті Перуджі

З 4 по 29 листопада студентка ІІІ курсу спеціальності «Переклад (італійська)» Маріупольського державного університету Кароліна Болховітіна навчалася в Університеті для іноземців міста Перуджа, що в Італії. Дівчина взяла участь у стажуванні завдяки отриманій стипендії від італійського університету.

За результатами письмових та усних випробувань дівчину зарахували до групи з середнім рівнем володіння італійської мови (В2). Програма навчання передбачала вдосконалення італійської, а також поглиблення знань з історії мови, ділового мовлення, історії Італії, мистецтвознавства та літератури.


Завдяки навчанню в Університеті для іноземців Кароліна познайомилася з молоддю із Європи, Америки, Азії та Африки. Дівчина навчалася у групі, яка здебільшого складалася зі студентів із Китаю, США, Аргентини, Бразилії, Австрії, Іспанії, Лівану, Індонезії, Єгипту.
 

Ця поїздка стала для мене водночас і подорожжю, і навчанням, і можливістю нових знайомств із цікавими людьми з різних куточків світу. Якщо запитати у мене, з чим у першу чергу я асоціюю цей важливий «італійській» етап мого життя, я без сумніву відповім, що з університетом. Тут вражало все: від будівлі, адже ми навчалися у палаці династії Галенга-Стюарт, який зберіг у своєму інтер'єрі стиль Відродження, до об'єма корисної, розвиваючої інформації, якою ми насичувалися щодня,


Також програма навчання включала знайомство з містом та італійською культурою. По приїзді до Італії учасники стажування отримали книгу про заснування та розвиток міста, інформацію про найбільш цікаві місця, історію палацу, у якому проходило навчання, а також квиток, задяки якому можна було отримати знижки у музеях та галереях.


Під час перебування у Перуджі Кароліна прогулялася старовинними підземними лабіринтами міста, відвідала виставку картин та фресок часів раннього середньовіччя у Національній галереї Умбрії, прослухала концерт класичної музики у церкві Сан-П'єтро Х ст., побачила гробницю папи Бенедикта ХІ у церкві Сан-Доменіко ХІV ст. та багато інших місць. 
 

Старовинна Перуджа вражає, адже це місто було засновано етрусками ще раніше, ніж Рим! У Перуджі безліч музеїв і галерей, які відкривають для тебе новий світ знань, занурюють у стародавні часи та залишають незабутні враження. Особливо вразило те, що високе мистецтво для італійців стало способом життя. Це виражається в яскравих, нагадуючи ляльковий дім, вітринах магазинів, майстернях художників та ткачів, роботу яких можна спостерігати через скляні двері. Одного разу я зайшла в базиліка Сан-Доменіко, щоб насолодитися фрескою Рафаеля та його вчителя Перуджино. Як я була здивована, коли зрозуміла, що буквально через стіну знаходиться звичайний житловий будинок, і кімнати людей розташовані у надзвичайній близькості до твору світової культури,


Кожні вихідні дні студентка МДУ знайомилася з різними містами Італії. Дівчина відвідала Флоренцію, де змогла побачити всесвітньовідому галерею Уффіци, прогулялася вуличками міст Ассізі, Фоліньйо, Кортона, Губбіо.


За підсумками навчання в університеті міста Перуджа Кароліна складатиме міжнародний екзамен на знання італійської мови (CELI), під час якого підтвердить високий рівень володіння мовою (С1). 

 

Читайте такожСтудентка МДУ Софія Підтинна вивчала досвід інклюзії у Румунії


Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ


Переглядів: 1267 | Додав: Press