Головна » 2019 » Серпень » 14 » Студентка МДУ Ольга Мозалевська вдосконалювала знання мови у Німеччині
09:43
Студентка МДУ Ольга Мозалевська вдосконалювала знання мови у Німеччині

Студентка спеціальності «Філологія. Мова та література (німецька)» Маріупольського державного університету Ольга Мозалевська виграла стипендію Німецької служби академічних обмінів (DAAD) і вирушила на стажування до Університету міста Аахен.

Протягом липня вона проходила стажування у Літній школі з вивчення німецької мови на базі цього університету. За результатами вступного тесту Ольгу зарахували у групу рівня В2.2, що є високим показником і відповідає рівню професійного володіння мовою.


Програма курсу передбачала не лише вдосконалення мовних навичок, а й участь у різноманітних проектах з дослідження культурних пам’яток та регіональних особливостей міста Аахен. Крім того, студенти відвідали Брюссель.
 

Я просто у захваті! Мені подобається все: саме місто, в якому багато молоді, бо Аахен – студентське місто, гуртожиток, в якому живуть студенти із різних країн світу, їдальня, де можна скуштувати різноманітні страви німецької (і не тільки) кухні. Дуже вдячна кафедрі, що допомогли підготувати документи для участі у програмі,


Ольга Мозалевська.


Курс з німецької мови на базі Літньої школи у місті Веймар наразі проходить ще одна студентка спеціальності «Філологія. Мова та література (німецька)» – Анастасія Кузнецова. Вона також отримала стипендію DAAD на навчання у Німеччині. Програма «Німецька мова у Веймарі» триватиме до 30 серпня, і по поверненні додому Анастасія обов'язково розповість, що побачила і чому навчилася під час стажування.


Читайте також: Студентки МДУ повернулися зі стажування на острові Калімнос

Переглядів: 1081 | Додав: Press2