Головна » 2019 » Квітень » 16 » Студентка МДУ Олександра Федотова перемогла в олімпіаді і побувала на прийомі у Посла Італії
14:53
Студентка МДУ Олександра Федотова перемогла в олімпіаді і побувала на прийомі у Посла Італії

Студентка Маріупольського державного університету Олександра Федотова посіла перше місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді з італійської мови. II тур олімпіади проходив з 10 по 12 квітня в Києві. У змаганні взяли участь 23 студенти з провідних університетів Києва, Харкова, Львова, Одеси та Маріуполя. МДУ представляли Олександра Федотова, Ольга Колодяжна і Юлія Ходова. 

Олімпіада проходила в три етапи. Під час першого етапу учасники виконували завдання на знання граматики, розуміння тексту і з аудіювання. Другий етап включав тестові питання на тему культури і творче завдання. На фінальному етапі студенти демонстрували розмовні навички.


Призери II туру Всеукраїнської олімпіади отримають стипендії на навчання в Італії від Міністерства закордонних справ Італійської Республіки. Приємним бонусом для студентів та їхніх наставників став прийом у резиденції Посла Італії в Україні Давиде Ла Чечіліа, організований у рамках проведення олімпіади.


Олександра Федотова навчається на 4 курсі спеціальності «Мова та література (італійська)», і це не перше її досягнення. У 2017 році Олександра як найкраща студентка отримала стипендію від Університету для іноземців м. Перуджа і протягом місяця навчалася в Італії, а минулого року стала призером Міжнародного кінематографічного конкурсу «Наче в дзеркалі», який проводила Спілка «Данте Аліг'єрі» за підтримки мережі Італійських інститутів культури по всьому світу. За підсумками конкурсу вона виграла подорож до Риму.


МДУ – один з п'яти університетів України, які готують фахівців в області італійської мови. Інші чотири – київські. «Ми дуже пишаємося нашими студентами, особливо в такий момент – коли їх визнають кращими в Україні!» – зазначає завідувач кафедри італійської філології МДУ Ганна Трифонова.


Маріупольські студенти неодноразово ставали призерами Всеукраїнської олімпіади з італійської мови, і це закономірно, адже вони мають великі можливості практикувати і вдосконалювати знання іноземної мови. Завдяки активній співпраці з Посольством Італії, Італійським інститутом культури в Києві, італійськими університетами і мовними школами до МДУ досить часто приїжджають професори з Італії, а кращі студенти регулярно проходять стажування за кордоном.


Щиро вітаємо Олександру Федотову з перемогою та зичимо невичерпеної творчої наснаги і великих успіхів в освоєнні професії!


Читайте також: Студентка і випускниця спеціальності «Менеджмент» МДУ стали призерами всеукраїнських наукових конкурсів

Переглядів: 1377 | Додав: Прес-центр