Головна » 2019 » Квітень » 19 » Магістр МДУ Тетяна Жук посіла призове місце у конкурсі наукових робіт з журналістики
14:08
Магістр МДУ Тетяна Жук посіла призове місце у конкурсі наукових робіт з журналістики

17-18 квітня на базі Київського університету імені Бориса Грінченка проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Журналістика», в якому взяла участь магістр спеціальності «Журналістика» Маріупольського державного університету Тетяна Жук. 

У підсумковій науково-практичній конференції взяли участь 20 студентів із різних міст України, зокрема Києва, Львова, Дніпра, Тернополя, Одеси, Сум, Вінниці, Запоріжжя, Житомира та Маріуполя. У складі конкурсної комісії МДУ представляла декан факультету філології та масових комунікацій, професор Світлана Безчотнікова.


Тетяна виступила з дослідженням на тему «Ґендерні стереотипи в радіопрограмах (на матеріалі контенту радіостанції «Громадське радіо»)». Вона простежила декілька тенденцій впливу на суспільство за допомогою ґендерних стереотипів.

Медіа займають важливу роль як у репрезентації ґендерних стереотипів, так і у боротьбі з ними. Радіостанція «Громадське радіо» активно висвітлює ці теми у своєму ефірі. Ведучі радіостанції відомі своєю профеміністичною позицією і часто виступають на тренінгах та форумах з ґендерних питань. Окрім того, в ефірі радіостанції «Громадське радіо» ведучі часто використовують фемінітиви, у той час, як в інших відомих медіа це явище залишається непопулярним,


– Тетяна Жук.



За підсумками ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Журналістика» Тетяна Жук отримала диплом ІІ ступеня.


Вітаємо Тетяну та бажаємо великих творчих досягнень!


Читайте також: Студентка МДУ Валерія Гнідіна – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з економіки

Переглядів: 1027 | Додав: Press2