Головна » 2019 » Липень » 19 » Студентки МДУ навчалися у Греції за програмою міжнародної кредитної мобільності Еразмус+
14:54
Студентки МДУ навчалися у Греції за програмою міжнародної кредитної мобільності Еразмус+

Студентки факультету іноземних мов Маріупольського державного університету Анна Шабан та Анастасія Чернікова протягом семестру навчалися у Фракійському університеті імені Демокрита у місті Комотіні (Греція). Навчання проходило у рамках програми міжнародної кредитної мобільності Еразмус+.

У МДУ Анна Шабан навчається у магістратурі за спеціальністю «Менеджмент. Управління закладом загальної середньої освіти», Анастасія Чернікова  на 2 курсі спеціальності «Початкова освіта». У Фракійському університеті вони за власним вибором вивчали дисципліни «Дидактика мови», «Методика викладання літератури», «Етнографія», «Міжкультурна педагогіка», «Психологія». 


Навчання в університеті відбувалося грецькою мовою, що сприяло поглибленню мовної підготовки майбутніх фахівців. Покращити розмовну грецьку також допомагало щоденне спілкування з носіями мови – студентами та викладачами університету.

 

Варто особливо підкреслити доброту, відкритість і гостинність викладачів Фракійского університету. На лекціях завжди панувала тепла невимушена атмосфера, яка спонукала нас до творчої діяльності. Всі студенти університету дуже чуйні і доброзичливі, що значно допомогло влитися у грецьку атмосферу студентського життя й отримати безцінний досвід навчання в інший, але не чужій, країні,


– студентка Анна Шабан.


Анна та Анастасія проявляли інтерес до традицій та культури Греції і залюбки брали участь в університетських заходах, присвячених Дню поезії та державним святам Греції: читали вірші, проводили презентації. Під час навчального процесу дівчата знайомили грецьких студентів і викладачів з Україною – її мовою, культурою, побутом. 


У вільний від навчання час студентки подорожували Грецією. Вони відвідали міста Александруполіс і Кавала, які знаходяться поруч з Комотині, а також Афіни, Салоніки і Трикала, де змогли на власні очі побачити видатні культурні і природні пам'ятки Греції, зокрема, античну архітектуру Афін і «завислі у повітрі» скелі містечка Каламбака
 

За умовами участі у програмі дівчата отримували стипендію, яка покривала витрати на навчання, проживання у студентському гуртожитку та харчування. Це одна із суттєвих переваг участі у програмах міжнародної кредитної мобільності Еразмус+. Ще одним плюсом є перезарахування оцінок, отриманих за прослухані курси.


За підсумками навчання учасниці програми отримають академічну довідку і сертифікат Еразмус+.
 

У Греції я була перший раз, і все завдяки програмі Еразмус+, яка дала можливість отримати колосальний досвід навчання і познайомитися з грецькою культурою та чудовими людьми. Навчаючись у Фракійському університеті, я отримала багато корисної інформації і знань, потрібних для моєї майбутньої професії. Також я підтягнула знання іноземних мов. Не зважаючи на те, що я началася лише на другому курсі і не дуже добре володіла грецькою, завдяки відкритості людей, які мене оточували, я змогла впоратися із поставленими завданнями. Тож дякую рідному університету за довіру, а Фракійському університету імені Демокрита – за теплий прийом і підтримку! Також я дуже вдячна програмі Еразмус +, бо це було неймовірно!


– студентка Анастасія Чернікова.


Читайте також: «Незабутній безцінний досвід» – студент грецького університету Іоанніс Ціріміангос про навчання у МДУ

Переглядів: 1032 | Додав: Press