Головна » 2019 » Грудень » 12 » Біла стрічка: представники Посольства США обговорили зі студентами МДУ тему насилля
16:56
Біла стрічка: представники Посольства США обговорили зі студентами МДУ тему насилля

11 і 12 грудня у Маріупольському державному університеті пройшли зустрічі представників Посольства США в Україні зі студентами і волонтерами інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку», який працює на базі вишу. 

Зустрічі були організовані до Міжнародного дня прав людини і мали на меті ознайомити молодь із кампанією проти домашнього та ґендерно-зумовленого насильства «Біла стрічка».


Сержант першого класу Офісу з питань безпеки Посольства США в Україні Фредерік Чічіоне та представниця Центру інформаційних програм Посольства США в Україні Рене Чічіоне підняли тему дискримінації в Америці, зокрема, проблему ґендерної рівності та насильства у сім'ї.


Спікери поділилися життєвим досвідом порушення прав людини. Наприклад, Рене Чічіоне розповіла, як зазнавала насилля у дитинстві та підлітковому віці, і наголосила, що важливо не мовчати, коли стаєш свідком насилля й, особливо, коли зазнаєш його. 


У свою чергу, студенти поцікавилися у представників Посольства, як на державному рівні можна вирішити проблему насилля та як відрізнити дійсно скоєне згвалтування від зумисного наклепу. Також присутні обговорили тему булінгу, пригадавши випадки цькування серед школярів.

 

Читайте також: Студенти-консультанти Юридичної клініки МДУ відвідали тренінг «Захист прав внутрішньо переміщених осіб»


Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ


Переглядів: 922 | Додав: Press2