Головна » 2019 » Березень » 13 » Тиждень Відкритого Уряду на історичному факультеті МДУ
14:51
Тиждень Відкритого Уряду на історичному факультеті МДУ

13 березня у рамках Тижня Відкритого Уряду в Україні на історичному факультеті Маріупольського державного університету пройшов семінар «Відкритість діяльності органів виконавчої влади та посилення співпраці з громадськістю в галузі збереження пам’яток історії та культури в Україні».

Захід провів доцент кафедри культурології та інформаційної діяльності, заслужений працівник культури України Юзеф Нікольченко у рамках викладання навчальної дисципліни «Збереження історико-культурних пам’яток України». Він окреслив напрями діяльності органів влади і громадських організацій зі збереження історико-культурних пам’яток в Україні.


У семінарі взяли участь студенти спеціальності «Культурологія». З  доповідями виступили третьокурсниці Олександра Підтикан, Юлія Данилова та Карина Гамзаєва. Вони розповіли про матеріальну складову національної історико-культурної спадщини, мету, завдання та об’єкти пам’яткознавства, методи пам’яткознавчих досліджень.


Тиждень Відкритого Уряду проводиться в Україні у межах міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», яка з-поміж іншого передбачає розробку дворічних планів дій спільно з інститутами громадянського суспільства, спрямованих на забезпечення прозорості, підзвітності та громадської участі. Ці плани включають, зоакрема, відкриття даних у сфері освіти, науки і культури, охорони навколишнього природного середовища, історичної і культурної спадщини тощо.


Читайте також: У МДУ розпочалася Декада студентської науки

Переглядів: 1127 | Додав: Press