Головна » 2019 » Березень » 18 » У центрі «Вікно в Америку» обговорили роль жінки в історії та переглянули фільм «The Hunger Games»
11:23
У центрі «Вікно в Америку» обговорили роль жінки в історії та переглянули фільм «The Hunger Games»

16 березня у Маріупольському центрі «Вікно в Америку», який діє на базі наукової бібліотеки Маріупольського державного університету, відбулося засідання Англійського розмовного клубу для підлітків (English Speaking Club Teens) на тему «Жінка». В Америці березень – це місяць жінок, місяць жіночих досягнень у будь-яких сферах людського життя.  

Діти дізналися цікаву історію відомої американської громадської діячки, учасниці рухів за скасування рабства та за надання виборчих прав жінкам Сьюзен Браунелл Ентоні, а також про інших видатних жінок Америки. Під керівництвом волонтера центру, вчительки англійської мови ЗОШ №53 Наталії Юхименко діти традиційно вчили нову лексику, дивилися відео та виконували цікаві завдання.


Також цього дня відбулося засідання Англійського розмовного клубу любителів кіно (English Speaking Movie Fans Club) під керівництвом асистента кафедри теорії та практики перекладу Яни Панової. Учасники переглянули фантастичну драму «The Hunger Games» режисера Ґері Росса й обговорили безвихідне становище героїв фільму, які були вимушені зробити важкий вибір – вбити або бути вбитим, піддатися інстинкту самозбереження чи дотримуватися моральних принципів.


Під час дискусії члени клубу піднімали такі гострі соціальні теми, як расизм, фашизм, релігійні переслідування. Окрему увагу приділили трагічним подіям у Новій Зеландії, розмірковуючи над причинами та способами протидії релігійному тероризму. Свою думку з цього приводу висловили студенти, які сповідують іслам.


Читайте також: На засіданні кіноклубу Docudays UA «Human Rights» студенти МДУ переглянули фільм «Трудний»

Переглядів: 876 | Додав: Press