Головна » 2019 » Квітень » 12 » У МДУ обговорили проблеми протидії кіберзагрозам та інформаційній агресії
13:49
У МДУ обговорили проблеми протидії кіберзагрозам та інформаційній агресії

Боротьба з фейковими новинами, побудова систем виявлення кібератак, створення єдиної захищеної бази персональних даних для користування органами державної влади, захист інформації при створенні електронного документообігу, навчання населення навичкам правильних дій в умовах кіберзагрози. Ці та інші важливі теми обговорювали вчені і практики під час наукового круглого столу «Кібербезпека у системі національної безпеки України: проблеми та перспективи розвитку», який проходив у Маріупольському державному університеті.

На відкритті круглого столу учасників привітав ректор МДУ, член-кореспондент НАПН України, професор Костянтин Балабанов. Він нагадав, що круглий стіл проводиться на базі університету вже втретє.


У 2017 році, коли в МДУ була відкрита унікальна для Донеччини спеціальність – «Кібербезпека», університет вперше виступив з ініціативою об’єднати зусилля представників державної та місцевої влади, правоохоронних структур і наукової спільноти з метою вирішення актуальних питань протидії кіберзагрозам та інформаційній агресії. Організатором наукового заходу виступила кафедра математичних методів та системного аналізу, яка готує фахівців з кібербезпеки та системного аналізу.
 

Під час цьогорічного круглого столу з доповідями виступили заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, заступник начальника Донецького управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, майор поліції Павло Ціон, співробітники профільних департаментів і відділів Головного управління Національної поліції в Донецькій області, Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, Донецької облдержадміністрації, Маріупольської міської ради. 


Науковий погляд на проблему представили вчені Маріупольського держуніверситету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка і Запорізького національного технічного університету. 


Дмитро Золотухін зазначив, що однією з головних слабкостей системи кібербезпеки є людський фактор, тож для посилення стійкості системи до загроз необхідно підвищувати комп’ютерну грамотність населення і розвивати освіту в цій сфері. Саме тому, за словами заступника Міністра, значної уваги та спільних зусиль потребує підготовка спеціалістів з кібернетичної безпеки. 


Потребу у кваліфікованих кадрах підкреслив і Павло Ціон. Він розповів про роботу Донецького управління кіберполіції і запросив кращих студентів на практику із перспективою подальшого працевлаштування.


Читайте також: Віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася зі студентами і викладачами МДУ

Переглядів: 1296 | Додав: Прес-центр