Головна » 2019 » Вересень » 4 » На зборах трудового колективу МДУ підбили підсумки 2018-2019 навчального року
16:38
На зборах трудового колективу МДУ підбили підсумки 2018-2019 навчального року

4 вересня відбулися збори трудового колективу Маріупольського державного університету. Ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов привітав викладачів, співробітників і студентів із початком нового навчального року, після чого розповів про результати роботи колективу у 2018-2019 навчальному році і плани на новий навчальний рік.

За традицією велику увагу ректор приділив міжнародній співпраці університету, результатом якої стало створення на базі Маріупольського держуніверситету двої міжнародних центрів: Центр Балто-Черноморских регіональних досліджень (у рамках проекту Еразмус+) і Маріупольського інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» (за підтримки Посольства США в Україні).


Серед почесних зарубіжних гостей, які в 2018-2019 навчальному році відвідували МДУ, були посли США, Італії, Франції, Литви, Латвії, генеральні консули Греції та Німеччини, заступник директора Центру інформації та документації НАТО в Україні. Важливою подією для університету стало присвоєння звання Почесного професора МДУ директору Європейської організації публічного права, професору Спиридону Флогаітісу. 


У минулому навчальному році викладачі кафедри соціальних комунікацій розпочали реалізацію проекту Еразмус+ «Журналістська освіта задля демократії в Україні», а викладачі кафедри німецької та французької філології долучилися до міжнародного проекту «Цифровий мережевий університет», який реалізується спільно з Ґете-Інститутом та університетами Німеччини, Австрії, Грузії, України.
 

МДУ розширив перелік не лише зарубіжних, а й вітчизняних партнерів. Був підписаний Меморандум про взаємодію та співробітництво з Донецьким апеляційним судом і договір про співробітництво з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Донецькій області.


Водночас університет продовжує активно співпрацювати з Національною поліцією України і ГУНП в Донецькій області. Так, у жовтні 2018 року на базі університету з ініціативи керівництва Національної поліції України відбувся перший Всеукраїнський науково-практичний семінар «Забезпечення правопорядку на території проведення Операції Об'єднаних Сил», а в травні за підтримки МОН  України, Національної поліції та Європейської організації публічного права пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні», яка об'єднала більше 200 правознавців і практиків з України, Греції, Італії, Кіпру, Польщі, Казахстану й Азербайджану. 
 

Приємно відзначити зростання кадрового потенціалу університету. У 2018-2019 навчальному році 12 науково-педагогічних працівників успішно захистили дисертації, зокрема, двоє отримали ступінь доктора наук і 10 – кандидата наук.


За підсумками наукової діяльності у 2018 році викладачі університету опублікували 1087 наукових статей і науково-методичних рекомендацій, у тому числі 38 статтей у зарубіжних виданнях і 171 статтю у виданнях, які включені до наукометричних баз даних. 
 

Окремо ректор зупинився на здобутках студентської молоді. Протягом навчального року студенти опублікували понад 1500 статей і тез наукових доповідей. 12 студентів стали переможцями і призерами міжнародних і всеукраїнських олімпіад та конкурсів студентських наукових робіт.
 

Крім наукових досягнень, студентська молодь МДУ показала високі творчі та спортивні результати. У травні  2019 року ансамбль народного танцю «Промінь» підтвердив звання «Народний аматорський колектив». А команда МДУ здобула перемогу на першому регіональному спортивному фестивалі «LEAGUE LIVE», організованого Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області. 


На завершення виступу Костянтин Балабанов подякував колегам і студентам за сумлінну та успішну працю і побажав міцного здоров'я, щастя і великих звершень у поточному навчальному році.


Після ректора на зборах трудового колективу виступили голова профкому МДУ Олександр Каріда, декан історичного факультету, професор Вікторія Лисак і помічник проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) з виховної роботи Лідія Коробченко.


Також на зборах відбулося вручення викладачам і співробітникам МДУ почесних грамот і подяк Донецької обласної державної адміністрації та Маріупольської міської ради.
 

Читайте також: МДУ посвятив у студенти понад пів тисячі першокурсників

Переглядів: 1202 | Додав: Press