Головна » 2019 » Травень » 24 » У МДУ підбили підсумки міжнародної конференції з права
15:07
У МДУ підбили підсумки міжнародної конференції з права

У Маріупольському державному університеті підбили підсумки Міжнародної науково-практичної конференції «Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні». У робочій нараді взяла участь почесний гість конференції – декан юридичного факультету Афінського національного університету імені Каподистрії, професор Калліопі Фотіаді.

На початку наради ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов відзначив, що завдяки спільним зусиллям конференція пройшла на високому рівні. Він подякував усім присутнім за участь у підготовці та проведенні наукового форуму і підкреслив, що подібні заходи допомагають розвивати співпрацю із вітчизняними і зарубіжними колегами, що сприяє підвищенню якості підготовки фахівців.


Професор Афінського університету зауважила, що їй приємно було виступити на такому масштабному науковому заході і поспілкуватися з колегами-правознавцями. Між економіко-правовим факультетом МДУ і юридичним факультетом Афінського університету були досягнуті домовленості про обмін студентами і викладачами, обмін науковими публікаціями і проведення спільних конференцій.


Окрім того, Калліопі Фотіаді була вражена високим рівнем викладання грецької мови в університеті. Вона зустрічалася з викладачами і студентами факультету грецької філології та перекладу МДУ і зазначила, що для неї дуже важливою була можливість спілкуватися рідною мовою, перебуваючи далеко від Батьківщини.


Міжнародна конференція «Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні» була організована за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної поліції України та Європейської організації публічного права до 25-річчя спеціальності «Право». Вона зібрала понад 200 учасників, серед яких були правознавці з провідних університетів і наукових установ України, Греції, Італії, Кіпру, Польщі, Казахстану й Азербайджану, а також досвідчені юристи-практики.


За підсумками роботи форуму був виданий збірник доповідей учасників.
 

Читайте також: Студенти-правознавці МДУ проходитимуть стажування в Афінському університеті

Переглядів: 1071 | Додав: Прес-центр