Головна » 2019 » Квітень » 24 » У МДУ підбили підсумки навчання у школі «Юний дослідник»
16:30
У МДУ підбили підсумки навчання у школі «Юний дослідник»

24 квітня на базі Маріупольського державного університету пройшла дослідницько-експериментальна сесія обласної очно-заочної школи «Юний дослідник», організована за підтримки Ради молодих вчених МДУ.

У рамках школи обдаровані учні 8-11 класів долучилися до освітніх процесів провідних закладів вищої освіти Донеччини з метою отримання досвіду проведення наукових досліджень. На базі МДУ працювало шість секцій: «Англійська мова», «Журналістика», «Історія України», «Економіка», «Українська література», «Українська мова».


Під час навчального курсу учні відвідували лекції, семінари, практичні заняття, тренінги та майстер-класи, ходили на екскурсії, зустрічалися з видатними вченими і практиками з обраної галузі. Цього разу секційні заняття стали підсумковими: учні презентували свої дослідження і проекти. 


Крім презентацій власних досліджень учасники секції «Журналістика» відвідали навчальну лабораторію «Телестудія МДУ-медіа», де змогли взяти участь у ток-шоу і спробувати себе у ролі операторів, ведучих та глядачів. 

 

По завершенні сесії учні отримали сертифікати за успішне проходження навчального курсу школи «Юний дослідник». Керівники секцій отримали подяки за вагомий особистий внесок у розвиток обдарованої учнівської молоді.


Важливим показником отриманих знань учнів є участь в обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах. Цього року у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України взяли участь 33 учня школи «Юний дослідник». Переможцями і призерами стали 12 учасників, троє з яких увійшли до складу команди-учасниці ІІІ етапу зазначеного конкурсу від Донецької області. 


Бажаємо учням успіхів у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту!

 

Читайте такожКонференція школи «Юний дослідник»: у центрі уваги учнів молодіжний сленг, фейки, освітня міграція та фемінізм

 

Переглядів: 1088 | Додав: Press