Головна » 2019 » Жовтень » 3 » У МДУ пройшли тренінги з викладацької майстерності для викладачів переміщених та східних університетів України
14:43
У МДУ пройшли тренінги з викладацької майстерності для викладачів переміщених та східних університетів України

З 30 вересня по 3 жовтня на базі Маріупольського державного університету проходили тренінги з викладацької майстерності для викладачів переміщених та східних закладів вищої освіти. Організатором заходів виступила громадська організація «Вище» спільно із Саксонським центром викладання та навчання вищої освіти в Лейпцигу (Німеччина).

На відкритті тренінгів учасників привітали ректор Маріупольського державного університету, професор, член-кореспондент НАПН України, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов, керівник ГО «Вище» Наталя Старинська і фахівець Саксонського центру викладання та навчання вищої освіти в Лейпцигу Кетрін Франке.


Костянтин Васильович розповів гостям про історію та успішну міжнародну діяльність університету. У свою чергу організатори тренінгів подякували за можливість проводити освітні заходи на базі МДУ та окреслили головну мету проекту – допомогти викладачам переміщених та східних університетів покращити свої навички викладання для підвищення якості освіти на сході України.


Програма тренінгів базується на сертифікаційній програмі «Викладання у вищій освіті» Саксонського центру підвищення кваліфікації викладачів. Вона спрямована на розширення теоретичних знань та освоєння нових практичних навичок викладання і методів підтримки навчальних процесів. 


Учасниками тренінгів стали більше 20 викладачів з п’яти університетів Східної України. Від Маріупольського держуніверситету у заході взяли участь доценти Ольга Беззубченко, Степан Янковський, Юлія Коробка, Юлія Кажан та старші викладачі Ірина Вялкова, Неллі Гайдук, Оксана Даниленко і Марина Марченко. 


Протягом чотирьох днів тренери-фасилітатори Ольга Бершадська (ГО «Вище») та Карола Кункель (Саксонський центр викладання та навчання вищої освіти в Лейпцигу) розповідали, як аналізувати власну роль викладача та свій досвід викладання і навчання, планувати навчальні курси з чіткою метою та орієнтацією на студентів, враховувати особливості навчання студентів та викладання у вищій школі. 

 

Під час тренінгу з викладацької майстерності ми отримали багато нової корисної інформації щодо впровадження різноманітних методів та форм викладання. Особисто переді мною тепер challenge – адаптувати отримані приклади до тих дисциплін, що я викладаю, 


– Ольга Беззубченко 


За підсумками участі у тренінгу викладачі отримають сертифікати.
 

Читайте такожВикладачі МДУ взяли участь у конференції Асоціації українських германістів

Переглядів: 1215 | Додав: Press