Головна » 2019 » Травень » 15 » У МДУ розпочався II Форум молодих науковців
14:29
У МДУ розпочався II Форум молодих науковців

У рамках ХІІІ Всеукраїнського фестивалю науки 15 травня у Маріупольському державному університеті розпочався II Форум молодих науковців. Захід організований Радою молодих вчених МДУ. Його метою є популяризація науки серед молоді та розвиток наукового потенціалу університету.

На відкритті форуму учасників і гостей привітала перший проректор МДУ, професор Олена Булатова та декан економіко-правового факультету, професор Роман Толпежніков. Голова Ради молодих вчених, доцент В’ячеслав Кудлай розповів про склад Ради, основні напрямки роботи і досягнення.


Заступник голови Ради молодих вчених МДУ Марія Смирнова ознайомила учасників із програмою першого дня форуму, яка включала тренінгові заняття і правовий квест для студентів і школярів.


Асистент кафедри практичної психології МДУ Анастасія Вагабова провела майстер-клас «Психологічні особливості організації роботи науковця», під час якого учасники визначили складові публічного виступу та познайомилися з техніками саморегуляції особистості.


На тренінгу у доцента кафедри культурології та інформаційної діяльності В’ячеслава Кудлая молодь підвищувала рівень цифрової грамотності та вчилася протидіяти впливу соціальних мереж на формування особистої думки.


Старший викладач кафедри слов’янської філології та перекладу Ганна Маслова ближче познайомила присутніх із польською мовою. Учасники майстер-класу отримали знання про основи фонетичної системи сучасної польської мови, алфавіт, міжмовну омонімію та вивчили скоромовки для покращення дикції.


У свою чергу, асистенти кафедри італійської філології Таїсія Поклад і Єлизавета Стасенко провели для молодих науковців практикум з італійської мови. Вони сформували у молодих вчених уявлення про італійські мовні та культурні особливості, ознайомили з правилами вимови італійських запозичень.


Під час правового квесту «Я знаю свої права», який організували доценти кафедри права та публічного адміністрування Сюзанна Барегамян, Олександра Северінова та Євген Черних, студенти й учні дізналися про конвенцію ООН про права дитини, юридичну відповідальність неповнолітніх, права та обов’язки людини.


Форум проходитиме до 17 травня. Завтра на учасників очікують історичні лекції та практикуми до Дня музеїв у Європі.


Читайте також: На базі МДУ пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція з історії

Переглядів: 1359 | Додав: Press2