Головна » 2019 » Грудень » 4 » Студенти МДУ розвінчали міфи про СНІД та пройшли експрес-тест на ВІЛ
10:21
Студенти МДУ розвінчали міфи про СНІД та пройшли експрес-тест на ВІЛ


3 грудня у Маріупольському державному університеті пройшли заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, організаторами яких виступили студентська рада МДУ та громадська організація «Істок». 

Університетські заходи відбулися у рамках проєкту «HealthLink: Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні», який реалізується за фінансової підтримки USAID.


Під час дискусії «Відверті питання та відповіді про СНІД» соціальний працівник ГО «Істок» Інна Шумуртова розвінчала міфи про шляхи передачі вірусу імунодифіциту, надала поради, як захиститися від ВІЛ-інфекції, та наголосила на важливості регулярного проходження тесту на ВІЛ, адже на початковій стадії інфекція піддається лікуванню. Також учасники дискусії виконали творче завдання й обговорили найпошириніші стереотипи про ВІЛ-інфікованих людей. 


По завершенні заходу кожен бажаючий зміг пройти експрес-тест у міні-лабораторії та дізнатися про свій ВІЛ-статус, а також отримати засоби контрацепції. 
 

Читайте такожСтудрада МДУ відвідала Всеукраїнський форум студентства і провела неформальну лекцію про можливості для молоді
 

Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ

 

Переглядів: 1042 | Додав: Press