Головна » 2019 » Жовтень » 28 » У МДУ відбулося відкриття молодіжного форуму «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні»
17:07
У МДУ відбулося відкриття молодіжного форуму «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні»

28 жовтня на базі Маріупольського державного університету відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського молодіжного форуму «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні». Захід проводиться в рамках Інвестиційного форуму «Re: Think Invest in Ukraine», який проходить під егідою Президента України Володимира Зеленського. 

Молодіжний форум організований за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Української академії лідерства та Маріупольської міської ради. Його учасниками стали понад 500 молодих людей із 24 областей України, а також з АР Крим і тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини, в тому числі понад 80 студентів МДУ. 300 учасників прибули до Маріуполя на новому брендованому потягу «Творимо себе – творимо Україну», який перебував у дорозі рекордні 15 годин. 


На відкритті форуму виступили керівник Української академії лідерства Роман Тичківський, директор з питань комунікації проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Віра Ілляш та ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов.
 

Ви тут, тому що вам не байдуже, де ми будемо жити через 10, 15, 20 років. Вам доведеться стикатися з новими викликами, але, зважаючи на те, що ми бачимо сьогодні,  і розуміючи стан речей, ми певні речі можемо проєктувати і прогнозувати, а отже і допомогти вам краще підготуватися до майбутнього, в якому ви будете ключовими людьми,


– Роман Тичківський. 

 

Цей захід переконливо доводить важливу роль, яка відіграє сучасна молодь у процесі розвитку та реформування України. Щиро зичу вам успіхів у реалізації всіх намічених планів!


– Костянтин Балабанов. 


Метою заходу є сприяння розширенню світогляду учасників, підвищенню рівня залученості до суспільно-творчих процесів, зокрема формуванню спільного бачення розвитку країни сьогодні та в майбутньому.


У рамках форуму школярі та студенти розроблятимуть молодіжну стратегію «Україна 2030: країна, в якій ми хочемо жити», яку презентуватимуть Президенту України Володимиру Зеленському і Тимчасово повіреному у справах США в Україні Вільяму Тейлору вже завтра, 29 жовтня.


Молодь окреслить пріоритети для п'яти основних галузей: приватного підприємництва, освіти і виховання, охорони здоров'я та здорового способу життя, національної безпеки та оборони країни, а також науки та інновацій. За кожним із цих напрямів протягом дня працювала окрема група учасників, яка досліджувала галузь на прикладі маріупольських організацій та обговорювала перспективи її розвитку під час стратегічних сесій, які проходили на базі МДУ. 
 

Напрям «Наука та інновації: Україна - IT країна» передбачав екскурсію Маріупольським держуніверситетом. Молодь побачила Науково-дослідний екологічний центр, лабораторію інформаційної та кібернетичної безпеки, центр Балто-Чорноморських регіональних студій, Інформаційний центр ЄС, інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку», Інститут українсько-грецької дружби та елліністичних досліджень, бібліотеку елліністичних студій імені Костянтиноса Левендіса, італійський та польський культурні центри.


Наразі тривають засідання стратегічних секцій. Також на сьогодні в учасників запланована зустріч із Міністром культури, молоді та спорту України Володимиром Бородянським.


Читайте також: «Italia Festival Barocco»: у МДУ виступили всесвітньо відомі музиканти – дует «Duo Barocco»

Переглядів: 1297 | Додав: Press2