Головна » 2019 » Квітень » 12 » У МДУ відбулася науково-практична конференція із соціології
12:24
У МДУ відбулася науково-практична конференція із соціології

12 квітня на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація і глокалізаційні процеси у соціологічному вимірі». Ініціатором проведення конференції виступила кафедра філософії та соціології.

У роботі наукового форуму взяли участь викладачі та студенти семи закладів вищої освіти Харкова, Полтави, Запоріжжя і Маріуполя. Загалом конференція зібрала 45 доповідачей.


На відкритті конференції учасників привітали декан історичного факультету, професор Вікторія Лисак і завідувач кафедри філософії та соціології МДУ, професор Богдан Слющинський. На пленарному засіданні з доповідями виступили професор кафедри соціології та політології Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Олена Клименко, завідувач кафедри соціології управління Донецького державного університету управління Наталя Никифоренко, доцент кафедри соціології та соціальної роботи ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет» Ірина Суровцева. 


Під час роботи конференції науковці розглянули розвиток понятійного апарату соціології, методологічні, соціальні та психологічні аспекти міжкультурної комунікації, традиції дослідження міжкультурних комунікацій, сучасні крос-культурні дослідження, глобальні, регіональні, локальні рівні міжетнічної взаємодії. 


Тези доповідей учасників будуть опубліковані у збірнику матеріалів конференції. 

 

Читайте такожПід час конференції у МДУ освітяни обговорили питання реалізації Концепції Нової української школи

Переглядів: 1010 | Додав: Press