Головна » 2019 » Лютий » 27 » У МДУ відбулася публічна лекція до 1000-ліття від початку правління князя Ярослава Мудрого
14:21
У МДУ відбулася публічна лекція до 1000-ліття від початку правління князя Ярослава Мудрого

26 лютого на факультеті іноземних мов Маріупольського державного університету відбулася публічна лекція, присвячена 1000-літтю від початку правління князя київського Ярослава Мудрого. Доповідь підготувала і презентувала завідувач кафедри педагогіки та освіти, доцент Леніна Задорожна-Княгицька.

Під час лекції студенти дізналися про внесок державного діяча періоду Київської Русі у розвиток вітчизняної та світової освіти і науки. Увагу слухачів акцентували на підтримці князем Ярославом Мудрим книгодрукування, жіночої освіти та широкої народної просвіти. Серед важливих проблем, піднятих у діяльності князя – турбота про міцність, самостійність, ґрунтовність знань; їх зв'язок із життєвими потребами; врахування вікових особливостей учнів у процесі навчання й виховання тощо.


Окремою складовою лекції став аналіз діяльності Ярослава Мудрого як організатора вищої школи у Софії Київській, яка на думку Михайла Грушевського стала першою українською академією. 


Як зазначила Леніна Задорожна-Княгницька, здобутки, яких досягла Україна у галузі освіти і культури за час княжої доби Ярослава Мудрого, залишили глибокий слід в історії. У спадок наступним поколінням перейшла тенденція європеїзму, любов до рідної школи, письменство, національна спрямованість навчання та виховання, національна свідомість, творча думка, висока духовність.

 

Читайте також: Під час практики студенти МДУ знайомилися з ігровими методами роботи у Новій українській школі

Переглядів: 1019 | Додав: Press