Головна » 2019 » Вересень » 10 » У МДУ обрали нову голову студентської ради
12:24
У МДУ обрали нову голову студентської ради

9 вересня у Маріупольському державному університеті відбулася XХ звітно-виборча конференція студентської ради, в якій взяли участь 254 делегата від академічних груп університету. Порядок денний включав звіт т. в. о. голови студради Льва Каверди та обрання голови студентської ради МДУ.

Лев Каверда окреслив основні досягнення студентського активу за 2019 рік, зокрема участь у проєкті «#СхідСортує», а також наголосив, що студрада – це той орган, який захищає права кожного студента.


Результативність роботи, яку проводить студентська рада університету, відзначила помічник проректора з виховної роботи Лідія Коробченко. Вона підкреслила, що студентство – це той період життя, коли потрібно бути активними, ініціативними та цілеспрямованими, а те, наскільки насиченими і яскравими будуть студентські роки залежить тільки від одного – бажання діяти. 


На посаду голови студради балотувалися студентка IIІ курсу спеціальності «Середня освіта. Мова і література (англійська)» Крістіна Багаєва і студентка II курсу спеціальності «Журналістика. Реклами та зв’язки з громадськістю» Ганна Андрющук. 


Кандидатки пропонували різні шляхи розвитку студентського самоврядування в університеті. Крістіна йшла на вибори зі своєю командою – представниками різних факультетів МДУ, і пропонувала удосконалювати студентську раду, використовуючи ресурси і досвід, які вже є. Ганна виступила з пропозицією змінити підхід до формування складу студентської ради, ввівши процедуру конкурсного відбору. 


Претендентки на посаду голови студентської ради зійшлися на тому, що потрібно налагоджувати комунікацію зі студентами, проводити регулярні зустрічі, частіше звітувати й інформувати про свою діяльність. 


За результатами закритого голосування 89 делегатів конференції віддали голоси за Ганну Андрющук, 87 – за Крістіну Багаєву. Таким чином, новообраною головою студентської ради МДУ стала Ганна Андрющук.
 

Читайте також: «Будемо знайомі!»: студентська рада історичного факультету МДУ провела розважальну програму для першокурсників

Переглядів: 1328 | Додав: Press