Головна » 2019 » Жовтень » 18 » У МДУ відбулися тренувальні навчання з евакуації у разі виникнення пожежі
10:40
У МДУ відбулися тренувальні навчання з евакуації у разі виникнення пожежі

У навчальному корпусі № 5 Маріупольського державного університету пройшли спеціальні об'єктові тренувальні навчання з відпрацювання плану евакуації співробітників і студентів у разі виникнення пожежі.

Навчання проходили за участі співробітників 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини Маріуполя на чолі з заступником начальника варти Ігорем Орловим і співробітників Маріупольської станції екстреної медичної допомоги під керівництвом заступника головного лікаря з оперативної роботи Марини Базун. Від університету процесом керував проректор із соціальних та організаційних питань МДУ Сергій Гаєвець. 


Навчання проходили із залученням пожежно-рятувальної техніки. За легендою пожежа сталася на факультеті іноземних мов у навчальній аудиторії 210. Дізнавшись про те, що трапилося, черговий корпусу дав сигнал тривоги і повідомив про пожежу у ДПРЧ. Після сигналу куратори почали організовано виводити студентів із приміщень корпусу згідно з планом евакуації. Для перевірки кількості студентів викладачі мали при собі журнали академічних груп.


За кілька хвилин до місця подій прибув підрозділ 22-ї ДПРЧ для проведення аварійно-рятувальних робіт та ліквідації загорання. Потерпілому студенту, за сценарієм, лікарі надали своєчасну професійну допомогу.


Традиційно тренування проводяться з метою відпрацювання навичок поведінки в умовах надзвичайної ситуації, досягнення злагодженої роботи керівного складу і планування дій захисту під час ліквідації пожежі та її наслідків.


Читайте також: #ErasmusDays: викладачі та студенти МДУ приєдналися до світового флешмобу

Переглядів: 928 | Додав: Press2