Головна » 2019 » Лютий » 18 » У МДУ відбувся обласний етап конкурсу-захисту наукових робіт членів Малої академії наук України
13:33
У МДУ відбувся обласний етап конкурсу-захисту наукових робіт членів Малої академії наук України

16 лютого у Маріупольському державному університеті пройшов ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який проводиться щорічно під егідою Міністерства освіти і науки України.

Цього року в обласному етапі взяли участь більше 30 учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів, ліцеїв та гімназій Донеччини. Конкурсанти презентували результати власних досліджень у дев’яти секціях: «Економічна теорія та історія економічної думки», «Мікроекономіка та макроекономіка», «Фінанси, грошовий обіг і кредит», «Історія України», «Археологія», «Етнологія», «Правознавство», «Мистецтвознавство», «Українська мова». 


Юні науковці досліджували серйозні й актуальні теми як для Маріуполя, так і для України в цілому. Вивчали питання освітньої міграції, механізми вдосконалення економічної ситуації в країні, перспективи співпраці України з міжнародними організаціями, етнічні особливості Маріуполя і сусідніх селищ, збройні протистояння на території Донецької області, творчість видатних українських митців тощо.


Захист науково-дослідницьких робіт проходив за особистої участі школярів та в онлайн-режимі. Роботи оцінювало компетентне журі у складі викладачів Маріупольського державного університету, які також виступили науковими керівниками і рецензентами учнівських робіт. 


Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт проводиться з метою виявлення обдарованої молоді, залучення її до наукової діяльності та створення умов для самореалізації творчої особистості у сучасному суспільстві. 


Призери ІІ етапу конкурсу представлять свої наукові дослідження на всеукраїнському рівні.


Бажаємо юним вченим великих успіхів у подальшій науково-дослідницькій діяльності!


Читайте також: Конференція школи «Юний дослідник»: у центрі уваги учнів молодіжний сленг, фейки, освітня міграція та фемінізм

Переглядів: 1056 | Додав: Press