Головна » 2019 » Червень » 6 » Студенти МДУ зустрілися із Заслуженим журналістом України Миколою Токарським
13:32
Студенти МДУ зустрілися із Заслуженим журналістом України Миколою Токарським

З нагоди Дня журналіста на базі прес-клубу кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету відбулася зустріч студентів спеціальності «Журналістика» з головою Донецької обласної організації Національної спілки журналістів України, Заслуженим журналістом України Миколою Токарським.

Микола Миколайович поділився з молоддю професійним досвідом, розповів про свій шлях від кореспондента до директора і головного редактора газети «Приазовский рабочий», а також про історію Національної спілки журналістів України і діяльність Донецької обласної організації НСЖУ, яка до подій 2014-го року була другою за величиною після Київської.


Спілкуючись зі студентами, Микола Токарський звернув увагу на критичний стан маріупольської преси. На його думку, єдиним джерелом доходів сучасних газет є реклама, якої не вистачає.
 

Учасники засідання обговорили історію становлення української журналістики, специфіку професійної діяльності в друкованій пресі, роздержавлення комунальнальної преси та цифровізацію газет.
 

Технічний прогрес не зупинити, від нього не сховатися. Загалом, я ставлюся до цього позитивно, але не треба забувати, що основний читач газет не ви, а ваші бабусі та дідусі,


–  Микола Токарський.


Наприканці зустрічі студенти подякували гостю за цікавий та змістовний діалог і запросили частіше відвідувати прес-клуб.


Читайте також: Студенти МДУ взяли участь в естафеті до Дня журналіста

Переглядів: 961 | Додав: Press2