Головна » 2019 » Жовтень » 10 » У центрі «Вікно в Америку» відбувся семінар для бібліотекарів переміщених і східних університетів
14:04
У центрі «Вікно в Америку» відбувся семінар для бібліотекарів переміщених і східних університетів

10 жовтня у Маріупольському державному університеті відбувся семінар у рамках проєкту «WOA on the Go: професійна підтримка персоналу бібліотек переміщених університетів у Маріуполі».

Організаторами заходу виступили наукова бібліотека МДУ, інформаційно-ресурсні центри «Вікно в Америку» (Маріуполь, Дніпро) у партнерстві з Дніпропетровською обласною науковою бібліотекою та Асоціацією «Інформатіо-Консорціум». 


У семінарі взяли участь бібліотекарі переміщених університетів і бібліотек, а також персонал бібліотек маріупольських вишів та Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Короленка. Навчання для них проводили координатор центру «Вікно в Америку» МДУ Олена Охріменко, координатор центру «Вікно в Америку» Дніпровської обласної наукової бібліотеки Світлана Усенко і патентний повірений, координатор проєктів ГО Асоціація «Інформатіо-Консорціум» Вікторія Чьочь. 


На початку заходу учасників семінару привітала директор наукової бібліотеки МДУ Алла Шакула. Після чого Олена Охріменко ознайомила присутніх з роботою центрів «Вікно в Америку» та ресурсами, до яких вони надають доступ. Наприклад, центри «Window on America» отримують безкоштовний доступ до англомовних повнотекстових баз даних, таких як eLibraryUSA, для вивчення аглійської мови. Також координатор маріупольського центру «Вікно в Америку» підготувала доповідь «Не вір – перевір: медійна грамотність», у якій висвітлила види маніпуляцій та методи їх розпізнавання.  

 

Модно бути поінформованим, однак оточуюча інформація може ввести в оману – маніпуляція може чекати на нас де завгодно. Для правильного орієнтування в медіа-просторі необхідно критично мислити, тому завжди ставте під сумнів сенсаційні заголовки і вчіться розпізнавати фотофейки,

 


– Олена Охріменко. 

 

Крім того, під час семінару Олена Охріменко виконала приємну місію – вручила подяки Посольства США в Україні волонтерам маріупольського центру «Вікно в Америку», керівникам англійських розмовних клубів Яні Пановій і Наталії Юхименко.


Вікторія Чьочь розповіла учасникам семінару про проєкт «Американські книги – переміщеним університетам», обговорила з бібліотекарами інтелектуальну власність і відповідні нововведення у законодавстві, а також надала корисні професійні поради. Від Світлани Усенко присутні дізналися, як організовувати заходи у бібліотеці та як навчати англійської за допомогою лінгвокраєзнавства.


Нагадаємо, що реалізація проєкту «WOA on the Go: професійна підтримка персоналу бібліотек переміщених університетів у Маріуполі» стала можливою завдяки отриманому в результаті перемоги в конкурсі малому гранту від Асоціації «Інформатіо-Консорціум» та за підтримки Посольства США в Україні. 
 

Читайте такожЧлени англійських розмовних клубів обговорювали комп'ютерні ігри та вивчали екологічну лексику

Переглядів: 1134 | Додав: Press