Головна » 2019 » Травень » 17 » У МДУ відзначили День науки і розповіли про досягнення вчених університету
15:40
У МДУ відзначили День науки і розповіли про досягнення вчених університету

17 травня у Маріупольському державному університеті пройшли урочисті збори з нагоди Дня науки. З теплими словами привітання до присутніх звернувся ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов. Він подякував колегам і студентам за плідну роботу і побажав подальших успіхів на шляху до нових знань і відкриттів.

Під час святкових зборів науковцям і співробітникам університету вручили грамоти і подяки Міністерства освіти і науки України, почесні грамоти та подяки Донецької облдержадміністрації, подяки Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, Маріупольської міської ради, подяки Департаменту освіти Маріупольської міської ради і ректора МДУ. У церемонії нагородження взяла участь директор Методично-консалтингового центру Маріупольської міської ради Ірина Святченко.


Дипломи і подяки ректора отримали студенти, які посіли призові місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт і Всеукраїнської студентської олімпіади. У цьому навчальному році таких студентів 11.


Науковий потенціал Маріупольського державного університету складають понад 250 науково-педагогічних працівників, 2 докторанта, 35 аспірантів і здобувачів, більше 3000 студентів. У 2018-2019 навчальному році викладачі й аспіранти МДУ захистили 6 кандидатських і 2 докторські дисертації. За результатами наукових досліджень опублікувано більше 1000 наукових статей і методичних розробок, видано 13 монографій, 36 підручників і навчальних посібників, провели 16 науково-практичних конференцій.


Підтвердженням високого авторитету вчених університету є обрання їх до складу Наукової ради Міністерства освіти і науки України і науково-методичних комісій (підкомісій) сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України. 


Активно розвивається студентська наука. В університеті функціонує 47 студентських наукових товариств, у роботі яких задіяно понад 1200 студентів. Протягом 2018 року студенти МДУ опублікували більше 1500 статей і тез наукових виступів. 


Яскравим прикладом великого наукового потенціалу МДУ став Форум молодих науковців, який проходив 15-17 травня з ініціативи Ради молодих вчених університету. За три дні форуму на базі університету відбулося 19 заходів наукового спрямування, у яких взяли участь молоді і досвідчені вчені, студенти і школярі.


Читайте також: У МДУ розпочався II Форум молодих науковців

Переглядів: 1218 | Додав: Прес-центр