Головна » 2019 » Березень » 21 » «Колобок» французькою мовою: школярі та студенти МДУ відзначили Міжнародний день франкофонії
12:41
«Колобок» французькою мовою: школярі та студенти МДУ відзначили Міжнародний день франкофонії

20 березня на факультеті іноземних мов Маріупольського державного університету відзначили Міжнародний день франкофонії. Це свято тих, хто говорить французькою, а також всіх, хто вивчає і любить цю мелодійну мову.

Четвертий рік поспіль викладачі кафедри німецької та французької філології та студенти спеціальності «Мова та література (французька)» організували культурно-розважальну програму на честь французької мови. Традиційно гостями і безпосередніми учасниками заходу «Франкофонія – свято для всіх» стали школярі міста, яких цього року було більше 30.


Учасники заздалегідь підготували вокальні виступи, декламації віршів, сценічні репризи. На святі звучали мелодії пісень Іва Монтана, Індил, Ванесси Параді, уривки з відомих французьких мюзиклів («Ромео і Джульєтта», «Привид опери») і мультфільмів («Монстр в Парижі»). Учні декламували твори Бодлера і Мулуджі, презентували відео і постановку казки «Колобок» французькою мовою («La Galette»).


Студенти разом зі старшим викладачем кафедри німецької та французької філології Наталією Лоскутовою підготували цікаві вікторини та конкурсні завдання на тему французьких свят. Діти із задоволенням відповідали на питання та дізналися багато нового, наприклад, яка квітка є символом свята батьків, хто із французьких королів ввів традицію дарувати конвалії 1 травня, де народилася традиція прикрашати новорічну ялинку.


Оскільки Міжнародний день франкофонії відзначають, передусім, носії французької мови, організатори запросили на свято камерунських студентів і слухачів підготовчого відділення МДУ Тчапдіе Кепнганг Арсене Габін і Нгоджу Нганде Розі Піерет, які розповіли про національні традиції Камеруну. 


Наприкінці заходу школярі отримали дипломи та солодкі призи.


Читайте також: Перегляд фільму, вікторина і виступ англійського театру: у МДУ провели День культурних традицій Ірландії

Переглядів: 1141 | Додав: Press2