Головна » 2019 » Травень » 31 » У МДУ завершилися курси підвищення кваліфікації для викладачів закладів вищої освіти
15:35
У МДУ завершилися курси підвищення кваліфікації для викладачів закладів вищої освіти

З 13 по 31 травня у Маріупольському державному університеті проходили курси підвищення кваліфікації за довгостроковою програмою «Розвиток професійної компетенції викладача ВНЗ». Кваліфікацію підвищили вісім викладачів МДУ і два викладачі Донецького юридичного інституту МВС України.

З успішним завершенням курсів педагогів привітала проректор з науково-педагогічної роботи МДУ Ірина Петрова. 


Під час навчання слухачі поглибили свої навички з педагогічної майстерності і розширили знання з філософії освіти, англійської мови, педагогічної деонтології.


Учасники розглянули новітні тенденції розвитку вищої освіти у рамках дисциплін «Вища освіта України у Європейському освітньому науковому просторі» і «Імплементація європейських стандартів якості вищої освіти в ЗВО України». З методикою роботи в інформаційних базах «Scopus» та «Web of Science» викладачі ознайомилися, вивчаючи предмет «Бібліотечні ресурси в науковій діяльності викладача».

 

Одним з напрямків діяльності викладача є робота з інформаційними базами та дистанційними курсами. Вдосконаденню цих навичок сприяли предмети «Технології дистанційного навчання» та «ІКТ в професійній діяльності викладача ЗВО».


Слухачі відзначили високий рівень організації курсів, їх практичну спрямованість та професіоналізм викладачів: Леніни Задорожної-Княгницької, Юлії Косенко, Богдана Слющинського, Олени Пефтієвої, Ірини Тимофєєвої, Марії Зіміної, Олени Стуліки, Максима Стьопіна, Інни Бурової.


За результатами навчання викладачі закладів вищої освіти отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації встановленого зразка.


Читайте також: Вчителі української та іноземних мов пройшли курси підвищення кваліфікації на базі МДУ

Переглядів: 1760 | Додав: Press2