Головна » 2019 » Жовтень » 25 » У МДУ завершився ХІХ Тиждень італійської мови у світі
15:30
У МДУ завершився ХІХ Тиждень італійської мови у світі

Вже за традицією Маріупольський державний університет долучився до Тижня італійської мови у світі, який цього року припав на 21-27 жовтня. Кафедра італійської філології та студенти, що вивчають італійську мову, підготували низку заходів, об’єднаних темою «Італійська мова на сцені».

Протягом тижня студенти-італісти і любителі італійської культури відвідували пізнавальні лекції, цікаві презентації та захоплюючі кінопокази. Старшокурсники навіть спробували себе в якості акторів, представивши глядачам власне бачення правильної поведінки сучасної молоді у театрі.


Від завідувача сектором культурно-просвітницької роботи наукової бібліотеки МДУ Дарини Дунук студенти дізналися про творчу дуель між венеціанськими драматургами Карло Гоцці та Карло Гольдоні. Старший викладач кафедри Аліна Грачова познайомила молодь з італійським театром в епоху Рисорджименто – боротьби італійського народу за національну незалежність, свободу і об'єднання країни. Студентка ІІІ курсу Поліна Борисенко в інтерактивній формі розповіла про найвідоміші театри Італії та історію італійської маски. 


Щодня в Італійському культурному центрі МДУ відбувалися покази тематичних художніх фільмів італійською мовою. Так, любителі класичного кіно подивилися комедію «Господарка готелю» («La Locandiera») з Адріано Челентано у головній ролі, комедії з Софі Лорен «Бідність і благородство» («Miseria e Nobiltà») і «Шлюб по-італійськи» («Matrimonio all'italiana»), а також сучасні стрічки «Вибір» («La Scelta») та «І будуть останні останніми» («Gli ultimi saranno ultimi»).


Також, у рамках ХІХ Тижня італійської мови у світі 29 жовтня відбудеться прем’єра еко-вистави «Il cestino dimenticаto» Франко Дзаффанелли, акторами якої стали студенти-італісти. Вистава підіймає актуальні проблеми сьогодення – збереження чистого довкілля та сортування сміття. 

 

Читайте також«Italia Festival Barocco»: у МДУ виступили всесвітньо відомі музиканти – дует «Duo Barocco»

Переглядів: 987 | Додав: Press