Головна » 2019 » Квітень » 12 » Учасники кіноклубу Docudays UA «Human Rights» переглянули фільм «Голосуйте за мене, будь ласка»
16:20
Учасники кіноклубу Docudays UA «Human Rights» переглянули фільм «Голосуйте за мене, будь ласка»

12 квітня на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулося засідання кіноклубу медіапросвіти Docudays UA «Human Rights», яке провів студент II курсу спеціальності «Середня освіта. Історія» Ісидор Бадасен. 

Учасники переглянули фільм режисера Вейдзюнь Чена «Голосуйте за мене, будь ласка», який є частиною документального проекту «Чому демократія?». Стрічка зблизька показує третій клас початкової школи у місті Ухань (Китай), де підчас виборів старости класу діти вперше стикаються з демократичними принципами. 
 

Сьогодні на засіданні дивився фільм про те, як обирали старосту молодшого класу в школі Китая. У мене було почуття того, що десь я подібне бачив. Нагадували ці вибори тривалу президентську виборчу кампанію в демократичних країнах. Я сприйняв це неоднозначно: з одного боку, виражена демократична складова, а з іншого – плітки, підкупи, пусті обіцянки кращого майбутнього... Сумно від того, що це роблять діти у школі. Вдячний організаторам за перегляд фільму, який дав привід задуматися над тим, наскільки важливо обирати старосту в такий спосіб і чи потрібен він взагалі,


– магістрант-історик Володимир Шаргородський.


Кіноклуб «Human Rights» створений з ініціативи студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ та його керівника  доцента кафедри історичних дисциплін Світлани Арабаджи. Засідання проходять щомісяця у Музеї історії та археології МДУ (історичний факультет, ауд. 212). Приєднуйтесь!


Детальна інформація за телефонами: (0629) 58-75-74, 097-414-45-81 (Світлана Арабаджи).


Читайте також: Студенти-історики презентували гру «Маріуполь step by step» у ПДТУ

Переглядів: 1088 | Додав: Press2